Romania a semnalat, la nivelul Uniunii Europene, cele mai multe fraude cu fonduri comunitare in perioada 2014-2018 si ocupa locul doi, dupa Polonia, dupa criteriul valorii fraudelor raportate, arata un document de lucru al Oficiului UE Anti-Frauda (OLAF), scrie Mediafax, citat de Hotnews.ro.

Doar anul trecut, Romania a raportat cele mai multe fraude in domeniul agriculturii, alaturi de Italia, iar Bucurestiul este pe primul loc la capitolul ”documente falsificate”.

Conform unui document de lucru al Comisiei Europene utilizat in elaborarea raportului OLAF privind "Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene 2018", Romania a semnalat 477 de cazuri de frauda cu fonduri europene in intervalul 2014-2018, clasandu-se pe primul loc la nivelul UE.

Dupa criteriul cuantumului fondurilor fraudate, Polonia ocupa primul loc, raportand fraude in valoare de 109,8 milioane de euro, fiind urmata de Romania, care a raportat fraude de 62,2 milioane de euro, de Franta (28,9 milioane euro) si de Bulgaria (25 milioane euro), scrie Mediafax.

Romania si Italia au raportat, in anul 2018, cele mai multe cazuri de fraude in domeniul asistentei financiare pentru agricultura si dezvoltare rurala, reprezentand 61% din numarul total de nereguli raportate la nivelul Uniunii Europene, arata documentul.

Sursa foto: martaposemuckel | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri