Romania a semnalat, la nivelul Uniunii Europene, cele mai multe fraude cu fonduri comunitare in perioada 2014-2018 si ocupa locul doi, dupa Polonia, dupa criteriul valorii fraudelor raportate, arata un document de lucru al Oficiului UE Anti-Frauda (OLAF), scrie Mediafax, citat de Hotnews.ro.

Doar anul trecut, Romania a raportat cele mai multe fraude in domeniul agriculturii, alaturi de Italia, iar Bucurestiul este pe primul loc la capitolul ”documente falsificate”.

Conform unui document de lucru al Comisiei Europene utilizat in elaborarea raportului OLAF privind "Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene 2018", Romania a semnalat 477 de cazuri de frauda cu fonduri europene in intervalul 2014-2018, clasandu-se pe primul loc la nivelul UE.

Dupa criteriul cuantumului fondurilor fraudate, Polonia ocupa primul loc, raportand fraude in valoare de 109,8 milioane de euro, fiind urmata de Romania, care a raportat fraude de 62,2 milioane de euro, de Franta (28,9 milioane euro) si de Bulgaria (25 milioane euro), scrie Mediafax.

Romania si Italia au raportat, in anul 2018, cele mai multe cazuri de fraude in domeniul asistentei financiare pentru agricultura si dezvoltare rurala, reprezentand 61% din numarul total de nereguli raportate la nivelul Uniunii Europene, arata documentul.

Citeste si:
Romania, locul doi la probleme de utilizarea a fondurilor europene
Romania, pe locul doi in...

Sursa foto: martaposemuckel | Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
DNA desfasoara o ancheta in cazul unei fraude de MIL. euro