Parlamentul a votat in unanimitate proiectul deputatului Robert Sighiartau privind indexarea anuala a alocatiilor copiilor cu rata inflatiei. Romania a inregistrat o rata a inflatie de 3,5% in luna septembrie 2019.

"A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Multumesc tuturor parintilor si copiilor pentru sustinere", a transmis deputatul liberal.

"Am reusit! Inca o victorie pentru copiii Romaniei! Alocatiile copiilor vor creste anual din ianuarie 2020. Parlamentul Romaniei a votat in unanimitate propunerea mea legislativa de indexare a alocatiilor de stat pentru copii cu rata inflatiei.

Din 2020, anual, alocatiile vor creste pentru a acoperi inflatia si pentru a le asigura copiilor o alocatie cat mai decenta", a scris, marti, pe Facebook, Robert Sighiartau.

Acesta a afirmat ca se bucura ca a reusit sa treaca si cel de-al doilea proiect care vizeaza alocatiile copiilor.

"Ma bucur ca am reusit sa duc pana la capat cele doua proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine. Multumesc tuturor parintilor si copiilor pentru sustinere!", a mai transmis deutatul liberal.

Plenul Parlamentului a adoptat, in februarie 2019, un amendament la Legea bugetului care prevedea majorarea alocatiilor incepand cu data de 1 martie. Astfel, copiii de pana la doi ani primesc cate 300 de lei pe luna, fata de 200 de lei cat era alocatia anterior, iar cei de pana la 18 ani primesc 150 de lei pe luna, fata de 84 de lei cat primeau anterior.

Amendamentul a fost depus de deputatul liberal Robert Sighiartau.

Citeste si:
Amenzi pentru magazinele sau localurile care vand alcool minorilor
Amenzi uriase pentru...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
PNL contraataca: Adevarata judecata cu PSD va fi pe 26 mai