Parlamentariii au adoptat joi un amendament al deputatului PNL Robert Sigartau, prin care se majoreaza alocatia copiilor de la 84 de lei la 150 de lei.

Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi pentru si 119 impotriva, in favoarea acestuia votand parlamentari si de la PSD, ALDE sau UDMR, scrie Agerpres.

"Se propune suplimentarea sumelor prevazute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 "Asistenta sociala" cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocatiei de stat pentru copii incepand cu data de 1 martie 2019 de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani - de la 200 de lei la 300 de lei", a declarat initiatorul amendamentului, liberalul Robert Sighiartau.

Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi 'pentru', 119 'impotriva' si o abtinere. Potrivit situatiei votului, in favoarea amendamentului s-au exprimat parlamentari si de la PSD, ALDE si UDMR.

La iesirea din sedinta de plen reunit, intrebat daca s-ar putea decide reluarea votului pe acest amendament, in conditiile in care senatorul ALDE, Varujan Vosganian, a cerut acest lucru, invocand faptul ca mai multi parlamentari ai partidului sau apar ca au votat, Sighiartau a spus: "Sa le fie rusine ca nu-si doresc majorarea alocatiilor cei de la ALDE!".

Citeste si:
Ponta: Nu ne vom opune anticipatelor, dar nici nu vom ajuta
Ponta: Nu ne vom opune...

Deputatul PNL a adaugat ca nici nu intra in discutie reluarea votului.

"Votul a fost dat, nici nu discutam reluarea votului, votul a fost foarte clar, a fost in plen, s-a votat, votul a fost afisat public. Deci, din acest punct de vedere, lucrurile sunt incheiate. Faptul ca PSD si ALDE nu-si doresc majorarea alocatiilor este o rusine pentru ei si pentru acesti guvernanti. Votul nu se va relua, iar noi vom ataca la CCR orice reluare a votului si vom ataca tot bugetul de stat la CCR, pentru ca este o rusine sa incerci sa reiei votul, sa votezi impotriva alocatiilor", a mai declarat Sighiartau.

Sursa de finantare indicata pentru majorarea alocatiilor copiilor o reprezinta excedentul de 2.900.711.000 de lei inregistrat de bugetul asigurarilor sociale.

Bugetul Ministerului Muncii a fost adoptat de plenul reunit cu 265 de voturi favorabile, 8 impotriva si 6 abtineri.

Citeste si:
Romania a importat de patru ori mai multe gaze in octombrie 2019
Romania a importat de patru...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tariceanu ameninta: Daca desfiintati SS, urmeaza motiune de cenzura