Asociatia Oraselor din Romania (AOR) arata intr-un comunicat de presa ca sumele mici alocate de guvernul Dancila pun orasele mici si mijlocii din Romania intr-o situatie fara precedent.

Asociatia sustine ca ”27 de orase au primit intre 3 si 10 lei/locuitor, 16 orase intre 11 si 20 lei/locuitor si 14 orase intre 21 si 30 lei/locuitor, iar bataia de joc a ministrului de Finante Orlando Eugen Teodorovici este dusa la extrem, dupa aprobarea hotararii de guvern, 25 de orase ramanand cu buget minim de funcţionare sub 1.000 lei/locuitor/an, in aceasta valoare fiind incluse sumele alocate pentru insoţitorii persoanelor cu dizabilitaţi”.

Ministrul de Finante din Guvernul demis a falimentat orasele si a suprimat orice perspectiva de dezvoltare de minima necesitate. Administratiile locale vor ajunge in imposibilitatea de functionare, cu scoli fara incalzire asigurata, in care copiii nostri vor ingheta de frig, pe strazi va fi bezna, gropile vor ramane neasfaltate, gunoaiele vor acoperi orasele. Situaţia multor orase s-a degradat an de an pentru ca Legea bugetului de stat a luat sansa comunitaţilor locale la elementele vitale de care se ocupa administratia locala: apa, curent electric, caldura, gaze, canalizare”, arata Asociatia in comunicatul citat.

Europarlamentarul Corina Cretu (PRO Romania) arata intr-un comunicat ca se alatura nemultumirilor exprimate de Asociatia Oraselor: „Am depus toate eforturile ca atat in precedenta, cat si in actuala perioada de programare, orasele sa poata accesa direct fondurile europene de care au nevoie. Pentru perioada 2014-2020, nu mai putin de 115 miliarde euro din fondurile politicii de coeziune merg direct catre orase, iar 17 miliarde din aceasta suma sunt bani alocati pentru a sustine strategiile integrate de dezvoltare urbana… Am solicitat intotdeauna ca primarii sa fie implicati si mai mult in a decide unde si cat se investeste, fiind intotdeauna de parere ca acestia stiu cel mai bine nevoile cetatenilor – mult mai bine decat pot fi cunoscute la Bruxelles sau in Capitala. Din pacate, vad ca am ajuns in situatia in care primarii nu numai ca nu sunt implicati, ci au fost lasati si fara bani”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri