Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat ca Guvernul ia in calcul elaborarea unui mecanism care sa sustina asigurarea finantarii pentru proiectele convenite intre localitati romanesti infratite cu localitati din Republica Moldova.

"Stim foarte bine care este situatia in Republica Moldova. Ne intereseaza intr-o masura foarte mare sa putem sa sustinem proiectele comunitatilor locale si administratiilor locale din Republica Moldova si aici chiar ne gandim la un instrument care sa ajute localitatile din Romania, care sunt infratite cu localitati din Basarabia, sa poata sa aiba finantarile necesare pentru a finanta acele proiecte care sunt convenite cu primarii din Basarabia", a premierul, potrivit Agerpres.

Orban a facut aceste declaratii dupa ce un reprezentant al autoritatilor locale din Republica Moldova a cerut ca diversele forme de sprijin financiar sa fie alocate prioritar catre proiectele autoritatilor locale.

"Am vrea foarte mult sa ne ajutati. Dar cum? Sa nu mai dati banii guvernelor centrale. Sa ne ajutati ca tot suportul care vine in Republica Moldova sa fie conditionat prin reforme reale, prin lupta cu adevarat cu coruptia si prin focusare cat mai mare catre autoritatile publice locale", a spus el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri