Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat ca Guvernul ia in calcul elaborarea unui mecanism care sa sustina asigurarea finantarii pentru proiectele convenite intre localitati romanesti infratite cu localitati din Republica Moldova.

"Stim foarte bine care este situatia in Republica Moldova. Ne intereseaza intr-o masura foarte mare sa putem sa sustinem proiectele comunitatilor locale si administratiilor locale din Republica Moldova si aici chiar ne gandim la un instrument care sa ajute localitatile din Romania, care sunt infratite cu localitati din Basarabia, sa poata sa aiba finantarile necesare pentru a finanta acele proiecte care sunt convenite cu primarii din Basarabia", a premierul, potrivit Agerpres.

Orban a facut aceste declaratii dupa ce un reprezentant al autoritatilor locale din Republica Moldova a cerut ca diversele forme de sprijin financiar sa fie alocate prioritar catre proiectele autoritatilor locale.

"Am vrea foarte mult sa ne ajutati. Dar cum? Sa nu mai dati banii guvernelor centrale. Sa ne ajutati ca tot suportul care vine in Republica Moldova sa fie conditionat prin reforme reale, prin lupta cu adevarat cu coruptia si prin focusare cat mai mare catre autoritatile publice locale", a spus el.

Citeste si:
Coronavirus | Primul deces în Republica Moldova cauzat de COVID-19
Coronavirus | Primul deces în...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Orban, șomaj tehnic și pentru bugetari: Nu putem lăsa povara doar pe privați
Setari Cookie-uri