Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a prezentat proiectul de rectificare bugetară care urmează să fie aprobat astăzi de Guvern. Conform documentului, deficitul bugetar crește la 6,7% din PIB. Primesc bani la rectificare Munca, Sănătatea și Dezvoltarea. Ministrul a dat asigurări că în acest an nu vor crește taxele.

Declarațiile ministrului:

-Deficitul crește la 6,7% din PIB. Din econpmia internă vom încasa mai puțin cu peste 20 de miliarde de lei. Pe net veniturile scad cu 19,4 miliarde de lei, pentru că primim bani de la Comisia Europeană, 3,8 miliarde de lei.

-Cheltuielile bugetului cresc cu 12,5 miliarde lei.

-Este clar că economia privată este într-o perioadă de menținere a capacității de preducție.

-Se majorează cheltuielile la fondul de rezervă cu 3 miliarde de lei. Până la următoarea rectificare în cazul în care avem nevoie de resurse putem să luăm acești bani din fondul de rezervă.

- Crește cu 8,1 miliarde lei crește doar bugetul Ministerului Muncii

-La ministerul Sănătății se adaugă 3,8 miliarde de lei. Sunt două ministere care primesc bani la această rectificare.

-La cheltuieli cu asigurările sociale cresc cu peste 6 miliarde de lei (șomajul tehnic și alte cheltuieli cu sănătate).

-Nu vom crește taxe anul acesta. Vom injecta bani în economie. Rambursăm anticipat TVA.

-Sunt bani pentru investiții. În rectificare nu a fost tăiat niciun ban de la niciun minister. Din contră, a fost suplimentat bugetul minsterului Dezvoltării cu 1 miliard de lei. Nu se umblă la investiții.

-Avem puterea să avem o revenire rapidă anul viitor care doar să anuleze scăderea de anul acesta sau în cel mai bun caz, să ieșim pe plus după cei doi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri