România ar putea fi singura ţară din Uniunea Europeană care va avea creştere economică în primul trimestru, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în Camera Deputaţilor.

"Toţi românii trebuie să ştie că România este poate singură ţară din Uniune care va avea creştere economică în primul trimestru. Vom avea cifrele în câteva zile şi veţi vedea. Vom rămâne şi după această criză cu creştere economică în primul trimestru", a spus Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

De asemenea, ministrul Finanţelor a menţionat că România va coborî din "topul ruşinii" de a avea cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană.

"Şi am mai reuşit o performanţă. Să dăm Romania jos din topul ruşinii, pentru că ani de zile aţi ţinut România în topul ruşinii în Uniunea Europeană - cea mai mare rată a inflaţiei. Lună după lună, România avea rata inflaţiei cea mai mare. Şi am reuşit să facem şi acest lucru. România nu va mai fi în acest top al ruşinii şi veţi vedea că vom trece în partea cealaltă. Şi de ce este important acest lucru? Pentru că doar aşa creşti sustenabil puterea de cumpărare a cetăţenilor, reducând pe termen lung şi sustenabil rata inflaţiei. Cei mai afectaţi oameni de rata inflaţiei mare au fost cei cu venituri mici şi tocmai pe aceia i-aţi lovit cu această inflaţie mare", a susţinut ministrul Finanţelor.

Pe de altă parte, Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, intitulată "Virusul Cîţu a infectat economia naţională".

Florin Cîţu: Semnatarii moţiunii PSD sunt nişte criminali

"Semnatarii moţiunii sunt nişte criminali în opinia mea, iar cel mai josnic lucru este că s-au folosit de acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

În opinia sa, "românii trebuie să ştie că în timp ce eu şi PNL gestionăm cu succes această criză semnatarii moţiunii încearcă să ne oprească. Aş vrea să vă reamintesc cine sunt semnatarii acestei moţiuni. Sunt aceia care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi. A doua zi au dat vina tot pe aceeaşi români că veniseră să dea jos Guvernul. Era lovitură de stat. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali în opinia mea. Pentru că şi-au permis să şantajeze acest Guvern ameninţând cu respingerea în Parlament a prelungirii Stării de urgenţă, în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor încercând să îl şantajeze chiar şi pe preşedintele României".

El a arătat că "timp de două luni în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificat în Parlament, într-un mod criminal şi populist, toate aceste măsuri. Spun criminali pentru că, dacă propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut, ar fi aruncat România în haos economic. Dar cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moţiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectaţi de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime şi în România şi peste tot în lume, pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică. Acum mă adresez doar semnatarilor acestei moţiuni: cât de ticăloşi să fiţi încât să vă folosiţi de acest virus ca să atacaţi Guvernul României. Nu am pretenţia să vă cereţi scuze faţă de mine. Ştiu că mă urâţi, că mă înjuraţi pe unde apucaţi. Dar dacă aveţi un minim de respect pentru români ar trebui să vă cereţi public scuze în special familiilor îndoliate", a declarat Florin Cîţu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri