Premierul Ludovic Orban a declarat că restricţiile de activităţi în domeniul economic au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor, iar acestea au fost limitate, nefiind oprit niciun şantier.

"Restricţiile de activităţi în domeniul economic care au fost impuse de autorităţi au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor, iar aceste restricţii, spre deosebire de alte ţări, au fost restricţii limitate. Cea mai mare parte a companiilor din România, cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcţiune. Asta se vede din datele apărute pe primul trimestru.

Datele arată că pe primul trimestru România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Veţi vedea şi din datele pe trimestrul 2, comparativ cu alte ţări, că situaţia economică în România este departe de a fi atât de gravă cum încearcă unii să o prezinte. Nu am oprit niciun şantier şi asta se vede în structura creşterii economice pentru investiţiile publice", a spus Orban în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim ministrului.

El a precizat că sunt "zeci de mii de firme cărora li se suspendă creditele".

"Există o OUG emisă de Guvern, care este în vigoare, care permite companiilor să-şi amâne plata ratelor. OUG emisă de guvernul pe care îl conduc privind amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni prevede cea mai largă adresabilitate, comparativ cu celelalte ţări europene, şi permite celui mai mare număr şi de companii şi de persoane fizice să apeleze la această facilitate", a mai spus premierul.

Citeste si:
Orban: Nicușor Dan este candidatul pe care îl susținem la Primăria...
Orban: Nicușor Dan este...

Acesta a menţionat şi măsurile luate în privinţa sectorului HORECA.

"Chiar acum vin de la o întâlnire cu sectorul HORECA în care am stat de vorbă cu nişte oameni care înţeleg realităţile şi, în ciuda unor declaraţii pe care le-au dat în spaţiului public, au înţeles deschiderea la dialog a guvernului pe care îl conduc şi am stabilit lucruri pe care să le facem în continuare", a adăugat Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Când s-ar putea deschide mall-urile? Răspunsul ministrului Economiei
Setari Cookie-uri