Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a cerut 530 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii feroriare metropolitane, bani urmând să fie obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Cel mai mare proiect pentru cea mai mare problemă a Capitalei – acesta este trenul metropolitan, care va avea o contribuție importantă la rezolvarea chestiunii traficului în București. Pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR, am propus finanțarea prin PNRR a 9 proiecte complementare, 8 dintre ele dedicate modernizării celor 8 linii de cale ferată și unul dedicat achiziției de trenuri. Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport avem în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice.” a scris Primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

(sursa foto: Nicușor Dan / Facebook)

Vom avea în final 8 tronsoane de cale ferată modernă în jurul Capitalei:

  • Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest (primul tronson),
  • Gara de Nord / Basarab – Gara de Vest – Progresul (al doilea tronson),
  • Gara de Vest – Stația Vasile Milea (al treilea tronson),
  • Gara de Nord – Chitila – Scroviștea (al patrulea tronson),
  • Gara Obor – Brănești – Islaz (al cincilea tronson),
  • Gara de Nord – Chiajna – Grădinari (al șaselea tronson),
  • Gara de Nord – Mogoșoaia – Grădiștea (al șaptelea tronson)
  • Gara de Nord – Săbăreni (al optulea tronson).

Potrivit edilului, valoarea totală a acestor 9 proiecte este de circa 530 de milioane de euro, iar în realizarea trenului metropolitan Primăria va colabora cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Județean Ilfov și cu primăriile mai multor localități învecinate Capitalei.

”E o investiție de mare anvergură, care va avea un impact pozitiv atât asupra mobilității în București și Ilfov, cât și asupra calității mediului”, a conchis Nicușor Dan.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri