Primarul General al Muncipiului București, Nicușor Dan a transmis marți că a semnat un nou contract de achiziționare de noi tramvaie pentru Capitală, care urmează să fie furnizate în august 2022. Tramvaiele sunt furnizate de compania Astra Arad.

Valoarea contractului se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro, sumă cu care se vor achiziționa 100 de tramvaie noi.

Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă. Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate patru tramvaie în fiecare lună.

Nicușor Dan, primarul municipiului București

Edilul mai spune ca dacă fosta administrație, condusă de Gabriela Firea, nu s-ar fi încăpățânat sa dea acest contract unei firme din Turcia, Capitala ar fi avut deja aceste tramvaie până acum.

„Un cuvânt despre fosta administraţie, dacă nu s-ar fi încăpăţânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turceşti şi ştiţi că s-a pronunţat şi CNSC-ul, s-a pronunţat şi Curtea de Apel Bucureşti, am fi avut aceste tramvaie începând cu vara anului 2022”, a transmis Nicușor Dan, în cadrul unor declarații de presă.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri