Ministerul Muncii a anunțat că va pune presiune împreună cu Ministerul Energiei pentru ca proiectul privind protejarea consumatorilor vulnerabili să fie adoptat de Parlament, în contextul scumpirilor din ultima vreme în ceea ce privește consumul de energie.

”Am discutat astăzi cu premierul, cu ministrul Energiei și cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în piața energetică despre măsurile care trebuie luate pentru a proteja consumatorii vulnerabili.

Pentru prima dată într-un context de creșteri de prețuri care nu au fost neapărat de neanticipat, există un proiect care oferă o soluție reală pentru oamenii care au nevoie să fie sprijiniți. Din păcate, acest proiect este blocat în Parlament, deși am cerut votarea lui în procedură de urgență.

Vom pune presiune maximă pentru ca proiectul adoptat de Guvern să fie votat și de Parlament, astfel încât să devansăm aplicarea măsurilor de susținere pentru 1 ianuarie 2022”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ce presupune proiectul?

  • subvenționarea consumului la energie, în funcție de tipul de energie pe care îl consumă oamenii
  • acordarea unui supliment, în afara sezonului rece, pentru alte tipuri de consum de energie.

Raluca Turcan a mai spus că, dincolo de proiectul consumatorului vulnerabil, Ministerul Energiei va veni cu un set de soluții pentru compensarea costurilor în actualul sezon rece.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri