UPDATE 18:10 - Angel Tîlvăr a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Avizul comisiilor este consultativ. Angel Tîlvăr a fost ministru al Apărării şi în Guvernul Nicolae Ciucă.

UPDATE 17:50 - Adrian Câciu, ministrul propus la Investiţii şi Proiecte Europene, a declarat miercuri că îşi doreşte ca până la finalul acestei luni România să încaseze banii din tranşa a doua din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.

UPDATE 17:40 - Ministrul propus la Externe, Luminiţa Odobescu, a primit la rândul său aviz pozitiv. Au fost întrunite 30 de voturi "pentru" avizul favorabil şi 7 "împotrivă". Ea a declarat, miercuri, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, că aderarea României la Schengen este un obiectiv prioritar şi că speră la identificarea unei soluţii până sfârşitul acestui an.

UPDATE 17:18 - Mircea Fechet a primit, miercuri, votul majoritar al membrilor comisiilor reunite de specialitate din Parlament pentru mandatul de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor. Propunerea pentru acest portofoliu a fost avizată cu 35 de voturi "pentru", opt "împotrivă" şi două abţineri.

UPDATE 16:41 - Adrian Câciu a primit, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE 16:23 - Alexandru Rafila a primit aviz pozitiv cu 25 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” și o abținere, în ciuda nemulțumirilor legate de activitatea acestuia.

UPDADTE 15:36 - Bogdan Gruia Ivan (PSD), propus de pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării a primit aviz favorabil, la fel și Marius Budăi, propus în continuare pentru portofoliul de la Muncă. Aviz favorabil a mai primit și Raluca Turcan (propusă pentru Ministerul Culturii), dar și Gabriela Firea, pentru Ministerul Familiei.

UPDATE 15:33 - Radu Oprea, propus pentru Ministerul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului, a primit aviz favorabil. După audierile din Parlament, acesta a declarat că salariul mediu net trebuie să ajungă la 1.000 de euro și că acest lucru este posibil să se întâmple până la începutul anului 2025. Declarațiile complete AICI.

UPDATE 13:57 - Noi miniștri din cabinetul pe care Marcel Ciolacu, premierul desemnat și-l formează, au primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate în care au fost audiați. Adrian Veștea (PNL) a primit aviz favorabil, dar și Radu Oprea (PSD) pentru Ministerul Energiei și Marcel Boloș (PNL) pentru Finanțe.

Florin Barbu, până recent președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură și industrie alimentară din Parlamentul României, a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Agriculturii. Cu această ocazie, Florin Barbu a fost și protagonistul unui moment penibil: întrebat de jurnaliști, la finalul audierilor, care este salariul minim în Agricultură, acesta nu a știut să răspundă. Detalii AICI despre cine este Florin Barbu, viitorul ministru al Agriculturii.

UPDATE 12:29 - Ministrul propus la Energie, Sebastian Burduja a primit aviz favorabil în comisia de specialitate din Parlament. Ministrul a oferit și câteva declarații pe marginea programului de guvernare care ar include o renunțare la plafonarea prețurilor din energie mai devreme de 2025.

„Nu s-a pus problema renunțării la plafonare. Până în primăvara anului 2025 discutăm despre plafonare. Avem o legislație ca până în 2025 să se aplice această plafonare”, a declarat Sebastian Burduja.

UPDATE 12:08 - Actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, propus în continuare pentru aceeași funcție în guvernul Ciolacu a primit aviz favorabil în comisia de specialitate din Parlament, scrie G4Media.

UPDATE 11:04 - Ligia Deca, propusă în continuare pentru Ministerul Educației a primit aviz favorabil, la fel și Florin Barbu, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Știrea inițială

Candidaţii pentru funcţia de ministru propuşi de premierul desemnat Marcel Ciolacu vor fi audiaţi, miercuri, 14 iunie, de către comisiile de specialitate din Parlament.

Potrivit calendarului adoptat de Birourile permanente reunite, audierile vor începe la ora 10:00.

Joi, Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni în şedinţă comună, de la ora 12,00, pentru învestirea Guvernului Ciolacu.

Reprezentanţii PNL şi PSD au depus, marţi seara, lista cu miniştrii noului Cabinet şi programul de guvernare pentru care premierul desemnat Marcel Ciolacu cere votul de încredere al Legislativului.

Lista cu miniştrii noului Cabinet Ciolacu

Demnitarii din partea PSD propuşi pentru viitorul Executiv este următoarea:

  • Prim-ministru - Marcel Ciolacu;
  • Viceprim-ministru - Marian Neacşu;
  • Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Sorin Grindeanu;
  • Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Adrian Câciu;
  • Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Florin Barbu;
  • Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - Radu Oprea;
  • Ministrul Apărării Naţionale - Angel Tîlvâr;
  • Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse - Gabriela Firea;
  • Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Ivan Bogdan-Gruia;
  • Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale - Marius Budăi;
  • Ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila

Demnitarii propuşi din partea PNL

  • Vicepremier şi ministrul Afacerilor Interne - Cătălin Predoiu;
  • Ministrul Finanţelor - Marcel Boloş;
  • Ministrul Dezvoltării - Adrian Veştea;
  • Ministrul Mediului - Mircea Fechet;
  • Ministrul Afacerilor Externe - Luminiţa Odobescu;
  • Ministrul Educaţiei - Ligia Deca;
  • Ministrul Culturii - Raluca Turcan;
  • Ministrul Justiţiei - Alina Gorghiu;
  • Ministrul Energiei - Sebastian Burduja.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri