Într-o postare pe contul său de Facebook, Cristian Ghinea subliniază faptul că acrodul operațional asumat prin PNRR trebuie să respecte exact prevederile.

În textul postat, fostul ministru USR anunță o veste bună pentru români și una mai puțin bună pentru PSD. Astfel, arată, acesta, "Vestea bună pentru români este că experții de la Comisie se așteaptă ca acordul operațional al României să fie adoptat în luna martie a acestui an. România poate, procedural, trimite o nouă cere de plată din PNRR după semnarea acestui acord".

Totodată, însă, Cristian Ghinea explică și ce anume i-ar putea încurca pe membrii PSD care încă doresc renegocierea acordului: "Vestea mai puțin bună pentru pentru PSD este că acordul operațional trebuie să respecte întocmai prevederile PNRR. Comisia a confirmat că nu se poate modifica sau amâna vreun jalon sau vreo țintă. Ele trebuie prezentate, detaliate și implementate exact așa cum au fost agreate în PNRR. Dacă PSD se gândește că prin aceste acorduri poate renegocia PNRR, se înșală.

Nu în ultimul rând, Cristian Ghinea, care a fost unul dintre principalii artizani ai PNRR, explică faptul că "Acordul Operațional e un instrument de monitorizare care ia jaloanele oficiale din PNRR și le sparge în etape intermediare. De gen: dacă guvernul are de lansat o licitație se stabilește când se face exact publicare spre consultare a caietului de sarcini. Practic, o detaliere a traseului de implementare".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri