PSD urmează să propună în ședința coaliției scăderea la jumătate a accizelor la carburanți, pe teritoriul României.

„Am cerut o simulare ministrului Finanțelor. Cred că o intervenție pe o perioadă limitată prin înjumătățirea accizelor ar avea efect pozitiv și asupra asupra inflației”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, potrivit G4Media.

În prezent, accizele constituie aproximativ 40% din prețul de pompă al carburanților. O scădere la jumătate a accizelor ar putea duce la o scădere cu circa 1,2-1,5 lei a litrului de carburant.

USR a propus scăderea tarifelor pentru combustibil

USR a depus luni un proiect de lege în Parlament, care i-ar ajuta, de asemenea pe români să facă față mai ușor creșterii galopante a prețurilor. USR a depus, însă un proiect de lege pentru reducerea prețurilor la carburanți, prin scăderea TVA-ului de la 19% la 5%. Anunțul a fost făcut de Denisa Neagu, deputat de București, pe pagina sa de Facebook.

„Dacă actuala majoritate PSD-PNL-UDMR ar adopta acest proiect de lege, atunci prețurile la carburanți ar scădea la nivelul celor de anul trecut. Această scădere ar genera automat scăderi și la costurilor pentru serviciile și produsele ale căror prețuri depind de tariful carburanților. Aceste scăderi din întregul lanț economic vor avea un impact pozitiv pentru bugetele românilor care se confruntă deja cu creșteri galopante a prețurilor.

Actuala coaliție de guvernare se face că lucrează și că încearcă să caute soluții pentru criza energiei. Au trecut șase luni și încă se `discută`. Nu mai putem aștepta încă șase luni pentru ca actualul guvern să „discute” și potențiale soluții pentru prețul carburanților”, a declarat Denisa Neagu, deputat USR de Bucureși, care a depus proiectul alături de Claudiu Năsui și Cristina Prună.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri