Guvernul României susţine că ţara noastră are suficiente rezerve de gaze pentru gestionarea perioadei sezonului rece. Anunţul a venit în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a convocat, la nivelul Executivului, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Guvernul României precizează că Ministerul Afacerilor Externe continuă monitorizarea situației cetățenilor români din Ucraina și a convocat celula de criză inter-instituțională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români din Ucraina.

Executivul a mai precizat că monitorizează și evaluează intrările și ieșirile de gaze naturale pe toate rutele din țară. Acest lucru se întâmplă pentru luarea, în funcție de evoluția situației, a măsurilor necesare pentru a asigura continuitatea în aprovizionarea cu gaze naturale.

România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece, a mai punctat Guvernul în comunicat.

Citiţi şi UE vrea să oblige ţările membre să-şi umple depozitele de gaze înaintea fiecărei ierni

De asemenea, structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite, totodată, să asigure măsurile necesare pentru preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiați.

Citiţi şi Putin afirmă că nu va suspenda livrările de gaze către Europa

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Razvan Necsulescu
Răzvan a lucrat la cinci televiziuni în București: PRO TV, Kanal D, B1 TV, Realitatea TV şi Antena 1. Originar din Târgoviște, a început ca jurnalist în Capitală în anul 1996 la Sport XXI. Ulterior, a lucrat la Gazeta Sporturilor şi la Prosport. A mai fost redactor-şef de reviste de integrame la Editura Flacăra şi jurnalist la Asociaţia pentru Monitorizare Prospecţie Mediu şi Ecologie. A decis să se alăture Redacției Wall-Street.ro pentru că acest lucru...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri