Guvernul Japoniei a anunţat că se alătură ţărilor din Uniunea Europeană, Statelor Unite ale Americii şi altor parteneri din G7 în blocarea unor bănci ruseşti din sistemul internaţional SWIFT, în plus faţă de alte sancţiuni pentru Moscova, relatează agenţia Agerpres.

Noile măsuri punitive nipone includ şi îngheţarea activelor preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi ale altor oficiali din Executivul său, şi se adaugă la blocarea conturilor unei serii de companii şi entităţi financiare din Rusia.

Premierul nipon, Fumio Kishida, a anunţat sancţiunile suplimentare care au ca scop "să arate Rusiei că actele sale nesăbuite de violenţă au un preţ ridicat".

"Relaţiile comunităţii internaţionale cu Rusia nu mai pot fi aceleaşi ca până acum", a adăugat Kishida, care a condamnat din nou "agresiunea" Rusiei împotriva Ucrainei.

A treia economie a lumii se alătură astfel liderilor UE, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Canadei şi Statelor Unite, care au emis un comunicat comun în care s-au angajat să se coordoneze în adoptarea măsurilor restrictive împotriva Rusiei.

Excluderea entităţilor ruse din Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Interbancare Globale - SWIFT vine după intense consultări ce au avut loc în ultimele zile între SUA şi ţările europene, dintre care unele au avut dubii în legătură cu această măsură.

Sistemul de tranzacţii SWIFT este baza arhitecturii financiare globale şi este utilizat de 11.000 de bănci din 200 ţări sau teritorii pentru a putea face transferuri.

Japonia, deşi în ultimii 20 de ani a încercat să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Rusia - ţară cu care are o dispută teritorială privind o parte din insulele Kurile de Sud- a urmat paşii SUA şi G7 de a face presiuni asupra Moscovei pentru invazia în Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri