Ministerul Finanţelor analizează posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi doreşte sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale, a afirmat ministrul de resort, Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor a discutat, la Palatul Victoria, împreună cu premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, cu delegaţia Grupului Băncii Mondiale în România, condusă de preşedintele David R. Malpass, despre necesitatea dezvoltării parteneriatului bilateral, în contextul provocărilor economice şi sociale generate de criza din Ucraina, potrivit Agerpres.

Întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale în ţara noastră între 13 şi 15 aprilie a.c., ocazie cu care sunt trecute în revistă rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondială în România în cei peste 30 de ani.

"Analizăm cu mare interes posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi ne dorim sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale. Totodată, suntem hotărâţi sa luăm toate măsurile necesare pentru implicarea activă a companiilor româneşti în reconstrucţia Ucrainei.", a subliniat Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor a lăudat calitatea şi importanţa asistenţei tehnice oferite de Banca Mondială în implementarea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care oferă multe oportunităţi de dezvoltare şi creştere economică prin implementarea reformelor şi a proiectelor de investiţii.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri