PNL va susţine menţinerea cotei unice de impozitare şi nu este de acord cu taxa de solidaritate, a anunţat premierul Nicolae Ciucă. Partenerii de guvernare ai liberalilor, PSD, insistă însă asupra acestor măsuri.

"Am decis că, în ceea ce priveşte fiscalitatea, Partidul Naţional Liberal va susţine menţinerea cotei unice de impozitare astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri", a precizat Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal, potrivit Agerpres.

Ciucă a adăugat că liberalii nu susţin taxa de solidaritate.

"De asemenea, nu vom susţine suprataxarea, pentru a putea în felul acesta să asigurăm protecţia locurilor de muncă şi, desigur, să putem să gestionăm astfel încât să nu crească preţurile la bunuri şi servicii. De asemenea, Partidul Naţional Liberal a decis, prin votul de astăzi, să putem să eliminăm o parte din excepţii în ce priveşte fiscalitatea, în conformitate cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a spus premierul.

Ce spune premierul Ciucă despre ”taxa de solidaritate”

Întrebat în legătură cu faptul că PSD susţine taxa de solidaritate, Ciucă a arătat că aceste lucruri se vor discuta în coaliţia de guvernare.

Citește și: Noi măsuri fiscale anunțate de Ciucă: taxe mai mari pentru tutun, alcool și jocuri de noroc. Crește și impozitul pe dividende la 8%

"În acest moment, eu am prezentat care au fost deciziile la nivelul Biroului Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal. Ca atare, până când vom adopta ordonanţa de urgenţă, sigur că urmează să se discute în coaliţie şi finalizăm toate aceste dezbateri, ele concretizându-se în prima şedinţă de guvern, sigur nu cea de azi, cea de miercuri sau joi, în care vom adopta ordonanţa de urgenţă. Toate taxele, am spus un pic mai devreme, avem nevoie în situaţia economică în care ne găsim, în situaţia de criză cu toate efectele şi cu tot ceea ce înseamnă impact în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, ţinând cont de faptul că există această oportunitate ca o serie întreagă de afaceri să se relocheze şi ţinând cont de faptul că, pentru a putea să menţinem o economie stabilă şi echilibrată, avem nevoie de investiţii. Nu cred că este momentul în momentul de faţă să venim cu taxe şi impozite noi care tocmai să se îndrepte împotriva dorinţei de a investi şi de a continua să asigurăm baza necesară echilibrului economic", a subliniat liderul PNL.

El a mai spus că taxa de solidaritate nu se regăseşte în programul de guvernare.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri