Primarul orașului Oradea a anunțat o investiție de 125 de milioane de euro, cea mai mare consemnată până acum în parcurile industriale din municipalitate, conform declarației sale, cu firma germană STIHL.

Astfel, a anunțat primarul, firma germană intenționează să construiască în Parcul Industrial Eurobusiness I o nouă locație de producție, pe o suprafață de teren de aproximativ 15 ha.

Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor, dar și buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esențial în evoluția și dezvoltarea economică a municipiului, iar Agenția de Dezvoltare Locală Oradea s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice a județului Bihor, atingând un total de investiții atrase de 0,55 miliarde de euro, a arătat acesta într-un mesaj postat pe profilul său de socializare.

Această investiție reprezintă încă o dovadă a deschiderii și efortului depus de municipalitate în dezvoltarea infrastructurii orașului și a facilităților oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, a mai transmis Florin Birta.

Totodată, acesta a mulțumit firmei STIHL pentru că a ales Oradea, dar și colegilor din ADLO și Primăria Oradea pentru toată munca depusă, precum și Episcopiei Romano-Catolice, care a fost de acord să vândă o suprafață de teren de peste 8,5 ha, pentru a se realiza această investiție.

Nu în utimul rând, acesta a mulțumit și Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V), precum și domnului Ioan Bolos, director al agenției în perioada în care s-au început negocierile.

"Susțin inițiativa înființării unui departament pentru atragerea de investiții în cadrul ADR-urilor", a concluzionat acesta. "Și-a dovedit utilitatea".

Sursa foto: Florin Birta / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri