Primaria Oradea estimeaza ca bugetul din acest an va fi cu 30% mai mare decat in 2019, iar autoritatea va miza pe cofinantari, proiecte europene, urmand sa reia finantarea ONG-urilor, scrie bihon.ro.

Structura bugetului Primariei Oradea este urmatoarea: veniturile proprii ale municipiului – 27%, veniturile proprii ale institutiilor publice subordonate – 34%, prelevari buget de stat – 5%, imprumuturi – 11%, fonduri UE – 18%.

„In acesti trei ani, noi trebuie sa inchidem absorbtia pe tot ce am contractat, inclusiv pe proiectele noi si aprobate. Sunt trei ani de varf, dar avand in vedere ca noi, din impozite si taxe, alocam 28 de milioane de euro pentru investitii, restul pana la 180 de milioane de euro sunt bani castigati din fonduri europene, care vor contribui masiv la schimbarea fetei orasului”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Peste 40% din bugetul orasului va fi folosit pentru a finalizat, a continua sau a incepe noi investitii.

„Dupa centralizarea datelor primite de la directiile Primariei Oradea, respectiv operatorii economici subordonati Consiliului Local, rezulta un buget in valoare de 1.805.387.720 de lei. Acesta reprezinta un buget practic cu 30% mai mare fata de anul trecut, repartizat pe cheltuieli dupa cum urmeaza: 57% la sectiunea functionare si 43% in investitii. Cei 43% reprezinta aproximativ 785.000 de lei. Aceasta suma este a doua ca valoare care este repartizata in investitii dupa anul 2015, an in care s-au implementat foarte multe proiecte europene. Atunci, suma alocata investitiilor a fost de 836 de milioane de lei, iar in anul 2020 alocam investitiilor suma de 785 de milioane de lei”, a spus, in deschidere, viceprimarul Birta.

Investitiile prioritare sunt proiectele pe fonduri europene, urmate de proiectele adiacente proiectelor europene, lucrarile aflate in derulare.

Anul acesta se va relua finantarea sectorului nonguvernamental de la bugetul local, iar bugetul este de aproape 500.000 de lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri