Oradea va avea propriul incubator de afaceri, finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene. Denumit „Cresc Oradea Mare", incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Primăria municipiului Oradea anunță că a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru amenajarea incubatorului de afaceri în clădirea fostului Spital de Neurologie din strada Louis Pasteur. Lucrările vor fi executate de către SC Conpila SRL (lider de asociere) și Inselma SRL (în calitate de asociat).

Când încep lucrările

Lucrările vor începe la sfârșitul lunii noiembrie, durata de execuție fiind de 18 luni, iar valoarea contractului este de 11.974.433,27 lei fără TVA. Finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară: 2 Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1B Incubatoare de afaceri, se arată într-un anunț publicat pe pagina oficială a Primăriei muncipiului Oradea.

Retail jobs

Incubator afaceri Oradea

Incubator afaceri Oradea

Incubator afaceri Oradea

Proiectul urmărește dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată, situată pe str. Louis Pasteur nr. 28 (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafață utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea Municipiului Oradea.

Ce dotări va avea clădirea

În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spațiul de desfășurare a activității de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere - spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training, potrivit sursei citate.

La demisolul clădirii se vor amenaja:

  • 2 birouri pentru incubare
  • 6 ateliere - spații suport pentru firmele incubate
  • sala ședințe, sala serverelor (necesară pentru infrastructura IT a incubatorului)
  • grupuri sanitare, depozite, punct termic.

La parter au fost prevăzute 6 birouri pentru incubare, 2 birouri administrative, 1 loc de luat masa (bufet + oficiu de preparare), o sală de training modulară (capacitate maximă 49 de locuri), grupuri sanitare și depozit.

Citeste si:
Ioana Mihailă, candidata USR-PLUS la Oradea: Am intrat în politică...
INTERVIU | Ioana Mihailă,...

La etaj au fost prevăzute 7 birouri pentru incubare și un open space de aproximativ 180 mp pentru rezidenți (în aripa dreaptă), o sală de evenimente/ședințe modulară cu o capacitate maximă de 120 locuri și grupuri sanitare.

Pentru amenajarea incubatorului s-au prevăzut dotări minime pentru buna desfășurare a activităților rezidenților. Astfel, s-a propus achiziționarea de mobilier, echipamente IT, infrastructura pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele și dotarea atelierelor cu echipamente specifice activităților din domeniul creativ.

Sursa foto: oradea.ro (Site-ul oficial al Primăriei Municipiului Oradea)

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri F