Depogaz, principalul operator de înmagazinare subterană a gazelor din România, va investi 60 de milioane de euro pentru creşterea capacităţii de stocare subterană de gaze naturale a depozitului de la Gherceşti, judeţul Dolj, de la 150 milioane de metri cubi, la 600 milioane de metri cubi/ciclu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, prin acest proiect, care va fi implementat până în 2026, depozitul din comuna de lângă Craiova va deveni unul din cele mai mari la nivel european.

"Printr-o investiţie de 60 de milioane de euro, capacitatea de stocare subterană de gaze naturale a depozitului de la Gherceşti va creşte de patru ori. Este vorba de o investiţie a principalului operator de înmagazinare subterană a gazelor din România, Depogaz, care va transforma depozitul din comuna de lângă Craiova într-unul dintre cele mai mari la nivel european", a anunţat preşedintele CJ Dolj, după o întâlnire cu reprezentanţii companiei care au prezentat planurile de investiţii în infrastructura de gaze naturale din judeţul Dolj.

Cosmin Vasile a precizat, pentru AGERPRES, că proiectul se află la stadiul de întocmire a proiectului tehnic, investitorul urmând să depună documentaţia pentru certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire.

Citește și: România, al doilea producător european de gaze, are stocuri mult sub media UE. Care este explicația

"Investiţia presupune atât construirea unei staţii noi de comprimare a gazelor naturale, cât şi extinderea instalaţiilor actuale şi modernizarea a 20 de sonde de injecţie şi extracţie. În actualul context internaţional, ce vizează asigurarea continuităţii în aprovizionarea cu gaze naturale, o astfel de investiţie este esenţială, iar Consiliul Judeţean Dolj va oferi tot sprijinul necesar pentru implementarea cu succes. Odată cu realizarea acestui proiect, depozitul de gaze naturale de la Gherceşti va îndeplini condiţii de operare la o capacitate de 600 milioane de metri cubi/ciclu, comparativ cu actuala capacitate de numai 150 milioane de metri cubi", a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

Sursa foto: Depogaz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri