„Pensiile speciale au câștigat astăzi în Parlament. Nu doar că nu sunt eliminate, dar se și măresc în fiecare an odată cu inflația! Proiectul de lege PSD-PNL-UDMR a trecut în Comisia de muncă a Senatului și probabil doar o minune îl va mai opri să nu treacă și de plen”, precizează europarlamentarul Dragoș Pîslaru.

Comisiile juridică, de apărare şi de muncă din Senat au adoptat un raport de admitere la proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificările admise se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale, se introduce un impozit de 15% şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei. Dezbaterea a fost aprinsă. Chiar dacă noile propuneri ale Coaliției tot nu îndeplinesc cerințele Comisiei Europene, reprezentanții categoriilor cu pensii speciale au criticat măsurile propuse. Cei mai vocali au fost militarii și reprezentanții angajaților din penitenciare, scrie Digi24.ro.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a reacționat pe pagina sa de Facebook cu privire la cele întâmplate în Parlamentul României vizavi de pensiile speciale.

„Supraimpozitarea pensiilor speciale cu 15% este doar o perdea de fum. La o pensie specială de 10.000 de lei, înseamnă 1.500 de lei impozit, beneficiarul rămâne cu 8.500 de lei în buzunar, echivalentul a vreo 6 pensii ”normale”. Nu rezolvă nici problema diferențelor majore dintre pensii și nici nu salvează sistemul de pensii de faliment în următorii ani. Ne ducem spre colaps cu viteză maximă.
Ne-am asumat că vom face reforma acestui sistem putred de pensii, dar interesul politic e mai mare decât această țară. Vom pierde mulți bani din PNRR și există riscul de blocaj. Miliardele europene pentru investiții în această țară sunt aruncate la gunoi pentru bunăstarea politicienilor cu statut special plătit din buzunarul nostru”, adaugă Dragoș Pîslaru

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri