Parlamentarii votează astăzi dacă își desființează pensiile speciale

După ce Camera Deputaților a decis ieri impozitarea tuturor pensiilor speciale, parlamentarii decid astăzi dacă își desființează pensiile speciale. Este vorba despre un proiect ce vizează doar pensiile deputaților și senatorilor.

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului se reunește la ora 13:00. Pe ordinea de zi se mai află rectificarea bugetară aprobată de Guvern în luna aprilie, în perioada stării de urgență.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului a acceptat, la solicitarea USR, ca pe ordinea de zi a plenului reunit de joi să figureze și proiectul USR de desființare a pensiilor parlamentarilor, transmite Mediafax.

„Este un vot important, pe care USR îl așteaptă de aproape trei ani de zile, de când a fost depus proiectul, și este un pas esențial spre restabilirea echilibrului și a corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit. Votul de joi va arăta adevăratele intenții ale partidelor pe subiectul pensiilor speciale”, se arată într-un comunicat de presă al USR, conform Digi24.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a menționat că joi dimineață se vor reuni Birourile permanente ale Parlamentului pentru a introduce pe ordinea de zi acest proiect.

Citeste si:
CCR amână pentru septembrie decizia privind impozitarea pensiilor...
CCR amână pentru septembrie...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

De asemenea, pe ordinea de zi mai figurează rectificarea bugetară aprobată de Guvern în luna aprilie, în perioada stării de urgență.

Votul de azi vine după ce, miercuri, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă.

Conform actului normativ, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Citeste si:
România nu renunță la adoptarea cu unanimitate a deciziilor privind...
Dezacord între miniștrii UE...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri