BREAKING! Pensiile speciale vor fi impozitate cu 85%, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților

Parlamentul decide impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Proiectul PSD este susținut și de PNL, astfel, se conturează o largă majoritatea pentru adoptarea legii în Camera Deputaților, for decizional, scrie Digi24.

Update 15:00! Au fost 307 voturi pentru, iar unul împotrivă. Pensiile speciale vor fi tăiate.

Proiectul de lege privind impozitarea cu 85% a tuturor pensiilor speciale a primit raport favorabil în comisiile de specialitate. Urmează votul în plen.

În acest context, PSD și PNL susțin adoptarea impozitării pensiilor speciale.

„Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari”, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Citeste si:
CCR a decis in cazul pensiilor speciale
CCR admite sesizarea...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Conform actului normativ, după modificarea din comisii, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Citește forma finală al proiectului de impozitare a pensiilor speciale AICI.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri