Parlamentarii nu renunță la propriile pensii speciale. Au scos de pe ordinea de zi proiectul prin care erau eliminate

Conducerea celor două camere ale Parlamentului a decis joi dimineață să scoată de pe ordinea de zi a plenului reunit inițiativa USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La plen, însă, va fi votat, din nou, proiectul care impozitează pensiile speciale cu până la 85%, astfel încât să poată fi impozitate și pensiile parlamentarilor.

Majoritatea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi impozitate cu doar 10%, pentru că sunt mai mici de 7.000 de lei. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 și 13.000 de lei în funcție de numărul de mandate. Aproape 800 de foști parlamentari primesc pensie specială, scrie Digi24.

Citește și BREAKING! Pensiile speciale vor fi impozitate cu 85%, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților

După ce au scos de pe ordinea de zi proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale, la ședința de astăzi va fi din nou discutat și votat proiectul adoptat deja ieri pentru impozitarea pensiilor speciale.

„Așa cum știți, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Președintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineață (joi dimineață - n.r.) va face sedința, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituțională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus miercuri liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Citeste si:
CCR amână pentru septembrie decizia privind impozitarea pensiilor...
CCR amână pentru septembrie...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri