Deschiderea podului de la Brăila va dezvolta exponenţial economia judeţelor Tulcea şi Brăila şi propulsează România în eşalonul statelor cu infrastructură rutieră de top, potrivit afirmaţiilor directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii rutiere, Cristian Pistol.

"Moment istoric astăzi pentru sudul României! Deschiderea podului suspendat de la Brăila va dezvolta exponenţial economia judeţelor Tulcea şi Brăila. Noi oportunităţi de afaceri, locuri de muncă, mai multă siguranţa şi confort, sunt doar o parte dintre beneficiile pe care această cale rutieră modernă le va aduce întregii zone. Deschidere Podului suspendat de la Brăila, care va conecta mult mai eficient Dobrogea de Muntenia şi de Moldova, propulsează România în eşalonul statelor cu infrastructură rutieră de top.(...) Suntem obligaţi să continuăm implementarea proiectelor de infrastructură care consolidează rolul României atât în Uniunea Europeană cât şi în NATO", a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila - cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră - a fost inaugurat joi. La ceremonie au participat, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Circulaţia pe pod a fost deschisă oficial joi, în jurul orei 15:30.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, la ceremonia de inaugurare, că noul pod peste Dunăre este "un pod al speranţei" şi "un pod al unirii".

"În 2017 puţini credeau în reuşita acestui proiect. Iată că, la şase ani distanţă, suntem aici împreună să deschidem circulaţia pe acest pod, care leagă cele trei regiuni istorice. Este un pod pe care l-aş denumi un pod al speranţei, un pod al unirii, un pod al speranţelor pentru toţi românii. Acest pod este dovada că statul român ştie să investească şi să atragă bai europeni, ştie să abordeze strategic dezvoltarea regiunilor din România şi mai ales ştie să creeze oportunităţi pentru noi locuri de muncă", a spus Grindeanu.

Sursa foto: Irinel Ionel Scrioșteanu/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri