Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a anunţat, luni, la Alba Iulia, că sunt discuţii avansate despre implementarea proiectului Beretta, companie italiană cu care s-a semnat un memorandum de către UM Plopeni în 2019, la una din cele două fabrici de armament din Cugir, scrie Agerpres.

"Deja este în lucru în minister ideea de a aduce proiectul Beretta la Cugir, pentru că de prea multă vreme am vorbit de el. A început în 2018 sau în 2019 a fost semnat cu Uzina Mecanică de la Plopeni, dar care are un alt specific. Acolo nu se produc arme, nu se produc pistoale, nu se produc puşti, nu se produc puşti de asalt, nu se produc mitraliere. Şi apoi a ajuns proiectul la Şimian (judeţul Mehedinţi - n.r.), într-o zonă greenfield, unde nu există nimic şi nici nu s-a construit nimic. Eu cred că firesc este ca acest proiect să ajungă la Cugir. Deja suntem cu acest proiect în interiorul ministerului, partea de avizare internă, de mandat către Adunarea generală a acţionarilor de a vedea acest proiect către Cugir, aşa cum este normal", a spus, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Alba, ministrul Economiei.

Ştefan-Radu Oprea a menţionat că, din câte îşi aduce aminte, atunci când a fost semnat memorandumul cu UM Plopeni, era vorba despre a începe acolo partea de asamblare şi apoi, treptat, de a produce din componente până la 80%.

"Eu cred că, dacă mergem la Cugir, vom putea să asimilăm componentele respective într-un timp mult mai rapid, pentru că este specificul de acolo, priceperea oamenilor care lucrează în Cugir şi experienţa pe care o au. Deci cred că este un proiect care poate să fie derulat într-o proporţie foarte mare la Cugir", a conchis ministrul.

În mai 2019, ministrul Economiei de la vremea respectivă, Niculae Bădălău, a declarat că Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, urma să înceapă în aproximativ şase luni să producă arme de asalt Beretta, în baza memorandumului de înţelegere semnat cu compania italiană Beretta Holding. Statul român urma să deţină 80% din compania mixtă, prin Uzina Mecanică Plopeni, iar restul de 20% de către Beretta Holding.

Ulterior, în 2020, s-a discutat despre implementarea acestui proiect în judeţul Mehedinţi.

Cu o tradiţie de peste 200 de ani, la Uzina Mecanică din Cugir se fabrică în prezent armament de diverse calibre (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm), pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii, fiind unic producător de armament de calibru NATO 12,7X99 mm tub de oţel.

Sursa foto: LCV / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri