Potrivit reprezentantilor Uzinei Mecanice si Fabricii de Arme din Cugir, cele doua companii specializate in productia de armament si munitie isi vor opri activitatea in luna august, iar angajatii vor intra in concediu. In cazul Uzinei Mecanice din Cugir, intreruperea activitatii va fi pana la 1 septembrie, in timp ce Fabrica de Arme isi va relua activitatea mai repede, din 22 august, deoarece are niste comenzi de onorat.

In toata aceasta perioada, in cadrul celor doua companii vor lucra doar cativa angajati care vor asigura mentenanta si diferite reparatii ale utilajelor, curatenia sau paza. Uzina Mecanica din Cugir a fost infiintata in urma cu peste 200 de ani, fiind una dintre cele mai importante companii ale industriei de aparare romanesti.

In perioada comunista, uzina avea aproape 20.000 de angajati, fiind impartita in doua sectii: sectia civila, care producea electrocasnice, masini de cusut si masini unelte si sectia de produse speciale care fabrica arme si munitie. Dupa Revolutia din decembrie '89, uzina a trecut printr-o serie de probleme economice fiind nevoita sa-si reduca activitatea si personalul, iar in 2004 din cadrul acesteia s-a desprins o noua unitate: Fabrica de Arme Cugir.

In prezent, Uzina Mecanica si Fabrica de Arme au impreuna peste 2.000 de angajati, iar ambele unitati produc doar armament si munitie, renuntandu-se la fabricarea produselor pentru piata civila. Cea mai mare parte a productiei celor doua companii din industria de aparare ajunge la export inclusiv in Statele Unite Ale Americii.

Sursa foto: DmyTo / Shutterstock