A doua ediție a programului de titluri de stat Tezaur din 2024 au dobânzi anuale atractive de 6,10% și, respectiv, 7% și scadențe de 1 și 3 ani. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. Românii care doresc să-și investească economiile în titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor pot consulta Ghidul investitorului.

Pentru suma de 10.000 de lei investită în titluri de stat, poți obține un câștig de 610 de lei - pentru cele cu maturitate de un an. Dacă comparăm această sumă cu veniturile obținute din depozite bancare, vedem că oferta Statului se clasează pe locul al doilea în ceea ce privește câștigul real. Pentru un depozit de 10.000 de lei, extins pe o perioadă de 12 luni, cel mai convenabil depozit bancar aduce la finalul perioadei de maturitate un câștig de aproximativ 700 de lei.

Titluri de stat Tezaur 2024: titlurile de stat pot fi cumpărate

Între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
Între 15 ianuarie 2024 – 9 februarie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
Între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 în mediul urban și 15 ianuarie 2024 – 7 februarie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri