Renovatio Solar a finalizat instalarea a 650 de panouri fotovoltaice pe clădirile Ana Hotels (clădire de birouri) şi Crowne Plaza (hotel) din Bucureşti, care aparţin omului de afaceri George Copos, transmite Agerpres.

"Proiectul a presupus proiectarea şi instalarea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate totală de 300KWp (în baza unui contract tip EPC - prosumator industrial) şi a fost provocator întrucât a fost necesar să lucrăm în intervale orare fixe, prestabilite de client, pentru a nu deranja oaspeţii hotelului sau persoanele care lucrează în clădirea de birouri", a declarat Horaţiu Regneală, CEO al Renovatio Solar.

La rândul său, Simona Constantinescu, director general operaţional al Ana Hotels, a precizat că panourile fotovoltaice vor asigura parţial necesarul de consum pentru hotel şi pentru sediul companiei iar investiţiile s-au ridicat la 300.000 euro.

Proiectul a fost implementat sub deviza "Go Green", sub care s-a realizat şi instalarea de puncte de încărcare pentru maşini electrice, în parcările hotelurilor deţinute de grup.

Societatea Ana Hotels este deţinută de omul de afaceri George Copos şi are în proprietate hotelurile InterContinental Athenee Palace, Crowne Plaza din Bucureşti şi trei unităţi hoteliere din Poiana Braşov - Sportul, Bradul şi Poiana - precum şi Hotelul Europa, împreună cu centrul SPA Ana Health Spa din Eforie Nord.

În 2022, Ana Hotels şi-a majorat veniturile cu 83%, ajungând la afaceri de 160 milioane lei, nivel similar cu cel prepandemic.

Renovatio a derulat în ultimii 20 de ani proiecte în ţări precum România, Portugalia, Columbia, Polonia, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova sau Italia.

Activităţile sale acoperă în mare parte lanţul valoric al energiei regenerabile (eoliană, fotovoltaică şi hidro), de la dezvoltarea şi operarea comercială a proiectelor de energie regenerabilă şi furnizarea de energie verde către clienţii finali şi până la implementarea de proiecte de eficienţă energetică sau de stocare a energiei.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri