Aproximativ 70 de agenti economici din judetul Arad au primit, in ultimele doua luni, aviz favorabil pentru amanarea la plata a obligatiilor bugetare, valoarea sumelor fiind de aproximativ 17,1 milioane lei.
Purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Arad, Calin Arusti, a precizat ca actualele prevederi privind amanarea la plata a obligatiilor fiscale au fost legiferate in contextul crizei economico-financiare din Romania, care a afectat mediul de afaceri, generand diminuarea lichiditatilor operatorilor economici, cresterea ratei somajului, precum si cresterea riscului privind imposibilitatea asigurarii nivelului de lichiditati necesare operatorilor economici in vederea derularii activitatii curente.

„Conform legislatiei, orice masuri de executare silita sunt suspendate in cazul contribuabililor care primesc aviz favorabil in vederea amanarii la plata a datoriilor. Pana la data de 30 aprilie, 68 de agenti economici au primit aviz favorabil in vederea amanarii la plata a obligatiilor bugetare pentru sume ce se ridica la 17.134.749 lei. Conform statisticii anterioare intocmita la data de 31 martie, 46 de agenti economici primisera avizul favorabil pentru sume in cuantum de 10.923.900 lei“, a precizat Calin Arusti, citat de NewsIn.

Amanarea la plata se poate solicita de contribuabili, prin cerere, pentru obligatiile fiscale datorate si neachitate in ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii. In cerere contribuabilii vor indica perioada pentru care se solicita amanarea la plata, care nu poate fi mai mare de 6 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri