Indemnizatia pentru cresterea copilului, acordata mamelor pentru cel mult doi ani si in valoare de 85% din media veniturilor pe ultimul an, va scadea cu 15%, releva un proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe blogul personal al judecatorului Adrian Neacsu, presedintele Tribunalului Vrancea.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ieri ca nu s-a luat inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la un plafon maxim de 4.000 de lei la 600 de lei si a precizat ca in acest moment se discuta mai multe variante.

"Sunt variante in discutie, nu s-a stabilit inca nimic. Nu avem inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului", a raspuns Seitan, dupa ce a fost intrebat daca s-a luat o decizie in ceea ce priveste plafonarea indemnizatiei la 600 de lei.

In prezent, potrivit legii, persoanele care in ultimul an anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau aproape 200.000 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Informatia a fost preluata initial de Hotnews.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania vs Suedia: Cum se depun actele de alocatie pentru copii?
Setari Cookie-uri