Investitiile straine directe atrase de Romania in primele doua luni ale acestui an au fost de 2,7 miliarde de euro, in scadere cu circa 29% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat Banca Nationala a Romaniei.

Conform datelor de audit ale BNR, in primele noua luni din 2004, investitiile straine directe s-au ridicat la nivelul de 3,9 miliarde de euro.

In luna septembrie a acestui an, companiile straine au investit in Romania mai mult de 800 de milioane de euro.

In acelasi timp, Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a raportat in perioada de referinta cresterea capitalului social subscris la firmele cu capital strain la mai mult de 1,7 miliarde de euro.

Datele ONRC asugereaza o dublare in luna septembrie a capitalului social subscris la firmele cu participare straina, respectiv un nivel al investitiilor de 136 milioane de euro. Oficiul calculeaza investitiile straine dupa valoarea capitalului social subscris la firmele cu participare straina.

Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) a preconizat pentru acest an un volum al investitiilor straine directe cuprins intre 3,2 si 3,8 miliarde de euro.

In 2004, valoarea investitiilor straine a atins nivelul de 4,1 miliarde de euro, ceea ce a reprezentat o crestere de 116 puncte procentuale fata de 2003.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Salvarea industriei textile: in ce stadiu se afla al doilea exportator