"Ne-am propus sa inchidem anul 2010 cu un numar de 1.290.000 de angajati, deci o reducere cu inca 26.000 de angajati fata de nivelul din septembrie cand erau inregistrati 1.316.000 bugetar", a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de Banca Nationala a Romaniei, Alpha Bank Romania si Asociatia Romana a Bancilor.

Gherghina a explicat ca o parte din plecarile angajatilor sunt naturale. "Multi si-au gasit un loc de munca in alta parte, platit mai bine mai ales dupa reducerea de 25% a salariilor. Mai avem si o serie de reduceri de personal aprobate, in special la primarii, o sa mai iasa oameni din sistemul de invatamant si mai avem reduceri planificate la ministere, de exemplu la ministerul agriculturii", a precizat secretarul de stat din MFP.

Pe de alta parte, salariile din sectorul bugetar ar putea fi majorate anul viitor, in medie cu circa 15%, daca se va renunta la acordarea primelor de vacanta sau la al 13-lea salariu.

Citeste si:

"Avem o anvelopa salariala de 39 de miliarde de lei si avem si numarul de salariati. Deci, salariile diminuate ar putea sa se majoreze, in medie, cu 15%", a declarat Gheorghe Gherghina. El a mai precizat ca in urma taierii cu 25% a salariilor din sectorul public, in prezent exista circa 71.000 de bugetari care au un salariu apropiat de salariul minim de 600 de lei.