500 de elevi si studenti tranzactioneaza pe bursa

Competitia de tranzactionare bursiera „Piata de capital”, derulata de Junior Achievement Romania, cu sustinerea Tradeville si a Bursei de Valori Bucuresti, a cooptat 500 de elevi si studenti, care folosesc cunostintele economice pentru castigarea marelui premiu – un iPad2.

Participantii, elevi si studenti cu varsta intre 16 si 24 de ani, vor administra timp de sase saptamani cate un cont virtual in valoare de 50.000 lei, prin care sa tranzactioneze actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. Platforma competitiei este pusa la dispozitie de Tradeville.

Marele Premiu consta intr-o tableta iPad2 si poate fi castigat de participantul cu cel mai mare profit. Locul doi, al carui premiu consta intr-un Kindle Reader, va fi acordat tanarului cu cel mai mare numar de tranzactii, iar premiul 3, un Ipod, revine participantului cu cel mai variat portofoliu la capitolul actiunilor detinute.

In cadrul competitiei au avut loc patru intalniri ale partenerilor cu elevi si profesori din Brasov, Targu-Mures, Craiova si Timisoara pentru promovarea competitiei si notiuni de baza despre piata de capital. La aceste intalniri au participat profesionisti de la Bursa de Valori Bucuresti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Tradeville si Junior Achievement Romania.

Competitia face parte din programul de educatie financiara realizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, “Piata de capital”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație Bursiera »Setari Cookie-uri