În data de 9 iunie, începând cu ora 10:30, revista Business Review va organiza conferința anuală Rising Cities. Smart Future, ajunsă la cea de-a 5-a ediție, acolo unde antreprenori și reprezentanți de top ai mediului de business se vor întâlni față în față cu Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, Allen Coliban, Primarul Brașovului, Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Lara Tassan Zanin, șefa biroului de la București al Băncii Europene de Investiţii, dar și membrii ai societații civile și ai presei, pentru a discuta investițiile și acțiunile de care țara noastră are nevoie pentru a își moderniza orașele și a le transforma în veritabile Smart Cities.

Evenimentul va evidenția tipul de investiții și acțiuni necesare pentru modernizarea orașelor din România, trecând la o economie curată, circulară, stimulând utilizarea eficientă a resurselor în zonele urbane pe termen lung: clădiri verzi sustenabile; tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător care au ca scop obținerea unei producții și a unui consum cu poluare zero și a unei neutralități climatice; consumul eficient de apă; inițiative ale organizațiilor, asociațiilor, ONG-urilor pentru conștientizarea populației.
În prima parte a zilei, liderii unor companii importante din diverse industrii vor discuta despre provocările și oportunitățile creării unui mediu durabil în cadrul comunităților moderne. Astfel, Antoniu Panait (Vastint România), Răzvan Pârvulescu (BTDConstruct & Ambient), Claudiu Bisnel (Brisk Group), și Lucian Enaru (Schneider Electric), moderați de Victor Iancu (KPMG România), vor aborda teme precum:
• Clădirile verzi și inteligente ca o combinație complexă de tehnologii și servicii care asigură eficiența energetică, securitatea sanitară, îmbunătățirea vieții, sănătății și bunăstării cetățenilor și angajaților.
• Consumul durabil și eficient de resurse naturale: tehnologii inteligente pentru a proteja risipa resurselor de apă și pentru a pune capăt procesului de schimbări climatice.
• Angajamente reale față de investițiile în tehnologii prietenoase cu mediul, cu scopul de a ajunge la o producție și un consum cu poluare zero și de a deveni actori neutri din punct de vedere climatic, prin reducerea poluării și utilizarea energiei verzi 100% regenerabile.
• Tehnologii ecologice pentru creșterea calității vieții cetățenilor.
• Sisteme energetice inteligente: sisteme digitale pentru energie durabilă și regenerabilă, cum ar fi centrale electrice inteligente care utilizează energie solară și eoliană, devenind parte a ecosistemului unui oraș inteligent.
În cel de al doilea panel al zilei, Lara Tassan Zanin, șefa biroului de la București al Băncii Europene de Investiţii, va sta față în față atât cu doi dintre cei mai importanți primari ai momentului, Allen Coliban (Brașov) și Clotilde Armand (Sectorul 1, București), dar și cu profesioniști de top și specialiști în sectorul public, reprezentând companii importante precum: Marius Motofei (Vodafone), Adrian Huma (ING Bank), și Michele Giove (Ernst & Young), moderați de Dan Borbely, Partener Țuca Zbârcea & Asociații. La finalul acestui panel, Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România va ține un keynote speech despre „New European Bauhaus,” o inițiativă creativă și interdisciplinară care conectează Green Deal-ul european cu spațiile și experiențele noastre de viață, venind în sprijinul orașelor și cetățenilor pentru inițiative locale sustenabile.
Ultima parte a evenimentului este dedicată acțiunilor celor mai pasionați „City Changers” care au ca scop o viață în mediul urban mai frumoasă și sustenabilă. Panelul va fi moderat de Oana Vasiliu, jurnalist Business Review, și îi va aduce împreună pe Ioana Ciocan (Art Safari Bucharest), Andrei Boțun (The Institute), Silvia Floares (Weekend Sessions), și Cristian Danciu (Charger.ro).
Conferința Rising Cities. Smart Future 2022, unul dintre cele mai importante evenimente de Smart City din România, va avea loc la Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca pe 9 iunie și va fi, de asemenea, transmis în direct online pe YouTube, Facebook și LinkedIn, cât și pe site-ul Business-Review.eu, începând cu ora 10:30 AM. Înscrierea la evenimentul fizic este gratuită, dar în funcție de profilul Dvs. profesional și în limita locurilor disponibile, și se poate face completând formularul de pe pagina conferinței. De asemenea, Art Safari, parteneri media ai evenimentului, pun la bătaie vouchere de 50% discount la biletele Art Safari Bucharest 2022 pentru toți membrii audienței fizice prezenți în sală!
Evenimentul Rising Cities. Smart Future 2022 este organizat de revista Business Review, cea mai importantă revistă de business in limba engleză din România, cu susținerea partenerilor: Vastint România, BTDConstruct & Ambient, Brisk Group, Vodafone România, EY România, Schneider Electric, ING România, FEPRA, Art Safari și Think Events | Holograma 3D.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație Bursiera »


Setari Cookie-uri