Grădinițele private își vor deschide porțile peste doar câteva zile, începând cu 15 iunie, potrivit anunțului făcut de Președintele României, Klaus Iohannis. Activitatea acestor unități de învățământ se va desfășura, însă, în anumite condiții impuse de autorități. Deși nu avem încă normele finale pe care grădinițele ar trebui să le respecte, în draftul propus de autorități se spune, de exemplu, că în interior fiecare copil va trebui să aibă alocat un spațiu de 4,5 mp, iar paturile trebuie să fie la o distanță de 1,5 metri.

Karin's Kids Academy este una dintre grădinițele private care își vor reîncepe activitatea din 15 iunie. Pentru a se adapta cât mai bine noilor condiții, proprietarii au investit peste 15.000 de euro în amenajarea spațiului exterior pentru a le asigura copiilor siguranță și distanțare socială.

“Curtea grădiniței, de circa 10.000 mp, a fost transformată în 25 de zone de interes. Astfel, copiii vor fi împărțiți în grupuri de circa 5-6/persoane și vor lucra, prin rotație, la toate cele 25 de zone educaționale. Doar prin joacă îi poți face pe copii să respecte distanțarea socială, nu impunându-le să stea la distanță unul față de celălalt”, a declarat, într-un interviu acordat Wall-Street, Dan Prediger, fondatorul grădiniței private.

În ceea ce privește distanțarea în timpul somnului, anteprenorul a găsit o soluție inedită, dar care cu siguranță va fi pe placul celor peste 100 de copii care se vor întoarce la grădiniță după 15 iunie: copiii de peste 3 ani vor dormi afară, în corturi, în timp ce doar cei foarte mici vor dormi în interior, cu respectarea distanței de 1,5 metri între paturi.

“Pe lângă aceste măsuri de distanțare, vom dezinfecta foarte des spațiile folosite de copii. De altfel, costurile cu materialele de curățenie au crescut de la 6.000 de lei/lună înainte de pandemie până la 15.000 de lei/luna în prezent”, a mai spus antreprenorul.

Pierderi de 85.000 de euro din cauza pandemiei

Deși statul a oferit ajutoare pentru menținerea pe linie de plutire a business-ului, iar o mare parte dintre părinți au plătit taxele de școlarizare chiar dacă copiii au stat acasă, antreprenorul a pierdut până acum 60.000 de euro.

“Majoritatea părinților și-au retras copiii de la grupa mare, și de aici am pierdut foarte mult, atât noi cât și alte grădinițe. Până la toamnă mai estimăm pierderi de circa 25.000 de euro, dar sperăm ca până la vara anului viitor să recuperăm tot ce am pierdut în această perioadă”, mai spune reprezentantul Karin's Kids Academy.

Acesta a mai adăugat că deja multe instituții de învățământ privat au intrat în faliment și vor mai fi și altele, pe viitor.

“Până acum, circa 15 grădinițe private din Capitală au intrat în faliment și vor mai urma și altele, din păcate”, estimează Dan Prediger.

Promovări pe modelul american

Pentru a-și păstra echipa, Dan a decis ca în lunile martie- mai să plătească integral salariile celor 54 de angajați. Ba mai mult, urmând modelul american, face des promovări în rândul acestora.

“Cea mai importantă promovare de până acum este cea a Andreei Rincioaga (foto). A venit la noi în aprilie 2018 pe poziția de coordonator educațional, în august 2019 a devenit directorul grădiniței, iar acum a fost numită partener”, explică Dan Prediger.

Dan Prediger, Florentin Oprea și Andreea Dumitru au deschis, în septembrie 2017, Karin’s Kids Academy Băneasa, după o investiție de 4,8 milioane de euro. Grădinița este situată în pădurea Băneasa și se întinde pe o suprafață de 10.000 mp. La Karin’s Kids Academy sunt înscriși, în acest moment, peste 150 de copii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri