Înscrierile la Universitatea Tehnică de Construcții București se vor realiza anul acesta online

Universitatea Tehnică de Construcții București organizează admiterea de anul acesta 100% online. Viitorii studenți se pot înscrie la una dintre cele 7 facultăți ale universității pe platforma dedicată lor.

Universitatea Tehnică de Construcții București oferă, pentru anul universitar 2020-2021, 855 de locuri cu finanțare de la buget și 300 de locuri în regim cu taxă pentru studiile universitare de licență.

Înscrieri între 6 iulie - 16 iulie

Având în vedere contextul actual, admiterea la Universitatea Tehnică de Construcții București pentru studiile de licență se va derula online în perioada 6-16 iulie. Pentru toate programele de licență admiterea constă într-un concurs de dosare, pe baza rezultatelor de la bacalaureat.

,,Este o universitate ce îți oferă oportunități extraordinare atât în timpul studiilor, cât și după ce le finalizezi. Școala are peste 200 de ani, dar ultimii 30 au produs schimbări uluitoare pentru a ne adapta dinamicii industriei și pentru a fi chiar cu un pas înainte. Viteza noastră de a răspunde schimbării, garantată de media de vârstă a profesorilor și conducerii, a fost dovedită și în martie 2020, când am trecut toate activitățile didactice online în mai puțin de o săptămână. Sincronizarea noastră cu revoluția tehnologiilor în construcții este ceea ce reinventează continuu această universitate. Școală modernă, atitudine tinerească, viziune îndrăzneață, universitate europeană - una din cele 17 existente în tot continentul nostru, meserie excelentă, mai sunt necesare alte argumente?‘’, a declarat Radu Văcăreanu, Rectorul Universității Tehnice de Construcții București.

Citeste si:
ESA îi invită pe români să devină astronauți! Vezi unde te poți...
ESA îi invită pe români să...

10 motive pentru care alegi UTCB

1. UTCB face parte din Universitatea Europeană pentru Dezvoltarea durabilă inteligentă a zonelor de coastă urbană (EU-CONEXUS), instituție transnațională de învățământ superior și cercetare. EU-CONEXUS este unul din cele 17 proiecte de „Universitate europeană” finanțate de Comisia Europeană pentru a deveni universitățile model ale viitorului.

2. Salarii mari, impozite mici. Domeniile de studiu pe care le oferă UTCB sunt printre puținele care contribuie la dezvoltarea durabilă a României și aparțin unui sector economic prioritar. Astfel, absolvenții UTCB vor avea de plătit impozite mai mici și vor beneficia de salarii mai mari.

3. Job garantat. UTCB garantează un loc de muncă tuturor studenților încă din timpul facultății, dar și după absolvire.

4. Șansă mare de a avea bursă. UTCB oferă cel puțin 10 tipuri de burse, precum: cele de merit, de performanță, sociale și extrabugetare. În ianuarie (la finalul semestrului I) se acordă 10 burse extrabugetare pentru anul I în funcție de rezultate.

Citeste si:
Angajatori de Top: În ce domenii au trimis cei mai mulți români...
Angajatori de Top: Peste...

5. Cămin asigurat. Universitatea le asigura tinerilor cazare într-unul din cele 7 cămine studențești din campusul aflat la doar 2 minute de sălile de curs.

6. Internship-uri de calitate. Studenții beneficiază de stagii de practică la cele mai mari companii din domeniu și se transformă apoi din stagiari în angajați.

7. Voluntariat. Asociația Studenților la Construcţii din București organizează baluri, evenimente și seri de conferințe. Voluntarii deprind lucrul în echipă și își dezvoltă abilități pentru viitorul loc de muncă.

8. Programe și aplicații free. Pe parcursul studiilor, studenții primesc software și aplicații necesare pentru proiecte, precum licență Windows, pachet Microsoft Office, AutoCAD sau Allplan.

Citeste si:
Elevii români sunt sub media OECD la citirea și înțelegerea unui text
Efectele analfabetismului...

9. Proiecte de cercetare. Tinerii aplică și își dezvoltă cunoștințele prin proiecte de cercetare națională, dar și internațională, cu sprijinul profesorilor. Este o șansă unică de a contribui la avansarea domeniului construcțiilor, dar și de a evolua profesional.

10. Dezvoltare personală. Studenții beneficiază de cursuri de dezvoltare personală grație parteneriatului cu Banca Mondială.

O universitate cu istorie și oportunități extraordinare

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri