Redeschiderea școlilor în toamnă. Cum se pregătesc statele europene pentru eveniment

Autoritățile din învățământul european, în special din țările din Vest, grav afectate de pandemia Covid-19, lucrează intens la planificarea pentru redeschiderea școlilor din toamnă. În România, oficialii produc confuzie maximă cu recomandări drastice și complicate, care surprind decidenții din educație deși “nu mai sunt de actualitate”, iar acum se lucrează la “scenarii” în care este important și ce se întâmplă în străinătate, potrivit G4Media.

Ce se întâmplă, prin urmare, în alte țări?

Pe alocuri deja s-au luat decizii, au fost publicate recomandări și/sau au fost testate diverse opțiuni pentru ca școala să intre într-o nouă fază, după improvizațiile la distanță din ultimele luni. Nicio soluție nu e ignorată – de la orele în aer liber, la folosirea corturilor de festival și a unităților mobile pentru mărirea spațiului, până la reluarea școlii în condiții normale.

Diversele țări iau decizii la nivel național și local în condițiile în care cele mai importante recomandări și instrucțiuni întârzie să fie actualizate, în funcție de rezultatele celor mai recente cercetări științifice.

Citește și: Perle Bacalaureat 2020: "Arghezi este un Iisus care face din venin miere și din mucegai și noroi bijuterii"

Felicitări pe termen scurt

Premierul Ludovic Orban i-a transmis ministrului Educaţiei, Monica Anisie, aprecierea pentru organizarea examenelor naţionale, menţionând că aceasta are "o notă mare" în privinţa desfăşurării acestora.

Citeste si:
Situație revoltătoare: Un controlor CFR spune că purtăm măști de...
Situație revoltătoare: Un...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Aveţi aprecierea mea pentru modul cum au fost organizate examenele şi toţi detractorii, toţi care au făcut campanie care să împiedice realizarea acestor examene, să afecteze, de fapt, viitorul copiilor au primit un răspuns foarte consistent din partea echipei de conducere a ministerului, a inspectoratelor.

După cum s-au desfăşurat până cum examenele, aveţi o notă de trecere, aveţi notă mare", i-a spus el Monicăi Anisie la începutul şedinţei de guvern.

Numărul de noi cazuri, în creștere în România

Romania are un total de 25.286 de îmbolnăviri, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică, dintre 460 de noi cazuri au fost anunțate în ultimele 24 de ore.

La terapie intensivă sunt internaţi 199 de pacienţi. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate şi externate.

Citeste si:
Guvernul a dat liber la școli experimentale: noi modele curriculare
Guvernul a dat liber la școli...

În aceste condiții, următoarea serie de măsuri de relaxare este în dezbatere, poate chiar în pericol de realizare. Prin urmare, redeschiderea școlilor în toamnă și felul în care acestea vor funcționa continuă să fie amânate de autoritățile române.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri