Școlile din Italia urmează să se redeschidă pe 14 septembrie, după ce în martie au fost închise ca urmare a exploziei de cazuri de coronavirus.

În timp ce 8,5 milioane de studenți se pregătesc să se întoarcă la școală după o absență de șase luni în bănci, autoritățile centrale și regionale continuă să stabilească un plan capabil, care să prevină apariția unor noi focare de infecție cu COVID-10, care ar pune din nou sub semnul incertitudinii stabilitatea socială și economică a Italiei.

Potrivit agenției de presă italiene ANSA, școlile italiene s-au redeschis începând de marți însă doar pentru a-i primi pe elevii care nu au obținut note de trecere la testările din anul școlar precedent. Însă, până la marea deschidere care va avea loc pe 14 septembrie, există temeri că școlile nu vor avea profesori și asistenți didactici, pe fondul îmbolnăvirilor de COVID-19.

Măsuri luate pentru redeschiderea școlilor din Italia

Masca nu este obligatorie în clasă, cu excepția cazului în care distanța de un metru nu este posibilă.
Temperatura elevilor nu va fi luată la școală, ci acasă, de către părinți. Institutul Superior de Sănătate (ISS) a început marți instruirea noilor experți școlari pentru gestionarea COVID-19 în școli, care vor fi prezenți în fiecare unitate școlară din Italia.

În ceea ce privește transportul public pentru elevi, guvernele centrale și regionale au încheiat un acord care prevede instalarea mai multor locuri în mijloacele de transport școlare. Însă, odată cu redeschiderea școlilor și utilizarea masivă a mijloacelor de transport în comun, situația epidemiologică s-ar putea înrăutăți rapid.

Citeste si:
Grevă națională în transporturi, în Italia: toate zborurile vor fi...
Grevă națională în...

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri