Școlile din Italia urmează să se redeschidă pe 14 septembrie, după ce în martie au fost închise ca urmare a exploziei de cazuri de coronavirus.

În timp ce 8,5 milioane de studenți se pregătesc să se întoarcă la școală după o absență de șase luni în bănci, autoritățile centrale și regionale continuă să stabilească un plan capabil, care să prevină apariția unor noi focare de infecție cu COVID-10, care ar pune din nou sub semnul incertitudinii stabilitatea socială și economică a Italiei.

Potrivit agenției de presă italiene ANSA, școlile italiene s-au redeschis începând de marți însă doar pentru a-i primi pe elevii care nu au obținut note de trecere la testările din anul școlar precedent. Însă, până la marea deschidere care va avea loc pe 14 septembrie, există temeri că școlile nu vor avea profesori și asistenți didactici, pe fondul îmbolnăvirilor de COVID-19.

Măsuri luate pentru redeschiderea școlilor din Italia

Masca nu este obligatorie în clasă, cu excepția cazului în care distanța de un metru nu este posibilă.
Temperatura elevilor nu va fi luată la școală, ci acasă, de către părinți. Institutul Superior de Sănătate (ISS) a început marți instruirea noilor experți școlari pentru gestionarea COVID-19 în școli, care vor fi prezenți în fiecare unitate școlară din Italia.

În ceea ce privește transportul public pentru elevi, guvernele centrale și regionale au încheiat un acord care prevede instalarea mai multor locuri în mijloacele de transport școlare. Însă, odată cu redeschiderea școlilor și utilizarea masivă a mijloacelor de transport în comun, situația epidemiologică s-ar putea înrăutăți rapid.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri