Toți elevii de la început de ciclu școlar, adică cei care intră la creșă, la grupa mică, elevii care intră acum la clasa pregătitoare și elevii de la clasele a V-a și a IX-a sunt nevoiță să prezinte o adeverință de la medicul de familie care să ateste intrarea lor în comunitate, potrivit unor documente trimise de Ministerul Sănătății și preluate de Edupedu.ro.

Ce acte au nevoie copiii care intră într-un nou ciclu de formare educațională

  1. adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate, conform anexei nr. 1, care face parte integrantă din prezenta anexă;
  2. aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta anexă.

Adeverința medicală se va elibera în următoarelele situații:

  • La înscrierea în fiecare ciclu de învățământ. Aceasta se va elibera de către medicul de familie sau de către medicul colectivității de la care provine copilul.
  • La terminarea unui ciclu de învățământ preuniversitar. Aceasta se va elibera de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.
  • La transferul elevului într-o altă unitate școlară. Aceasta se va elibera de medicul care are în supraveghere unitatea de învățământ de la care se transferă.

Avizul epidemioloigic se va elibera în următoarele situații:

  • după o perioadă de absență din colectivitate de cel puțin 3 zile consecutive
  • la plecarea în tabere, vizite de studiu etc.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri