14 septembrie este data începerii anului școlar 2020-2021, un an marcat de pandemia de COVID-19, care pune sub semnul incertitudinii reluarea în condiții de siguranță a orelor.

Cele mai recente date de la Ministerul Educației arată că 12.610 de unități de învățământ încep școala în scenariul 1, care presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor, la ore. Alte 4.892 de școli vor începe orele în scenariul 2 (scenariul hibrid), unde elevii vor veni prin rotație la școală, cu excepția celor tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a care vor fi prezenți la școală.

Revenirea elevilor în bănci este o adevărată provocare în ceea ce privește respectarea și aplicarea normelor de protecție sanitară. Pentru că sălile de clasă din multe școli sunt insuficiente, varianta la îndemână pentru multe din unități de învățământ a fost să opteze pentru instalarea unor plexiglasuri în bănci, acolo unde nu se poate crea un spațiu mai mare de distanțare socială.

Este și cazul unei școli de stat din sectorul 4 din București, din zona Tineretului (foto), în care elevii vor avea spațiul personal de lucru din bancă acoperit cu niște panouri de plexiglas, pentru a intra în contact cât mai puțin cu ceilalți colegi. În școlile din sectorul 4, elevii și profesorii vor primi măști de protecție și dezinfectanți, iar sălile de clasă vor fi dotate cu separatoare de plexiglas la fiecare bancă, a anunțat săptămâna trecută Primăria Sectorului 4.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri