Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că începutul noului an şcolar, în condiţii de pandemie, "a fost un succes".

"Eu consider că a fost un succes în aceste condiţii extrem de dificile de pandemie, în condiţiile în care, din păcate, nu toate şcolile au problemele rezolvate. Totuşi, dacă ţinem cont de întreg ansamblul, de zecile de mii de situaţii care s-au rezolvat, atunci putem să spunem că începutul acestui an şcolar a fost unul bun, cu toate că suntem în plină pandemie", a afirmat şeful statului, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.

Citiți și Coronavirus | Update: Ce școli din România se închid din cauza infecțiilor cu coronavirus

El a vorbit de necesitatea ca autorităţile locale să fie sesizate atunci când nu există condiţii potrivite pentru educaţie.

"Din păcate, nu toate autorităţile s-au implicat sută la sută pentru rezolvarea acestor probleme. Acolo unde ele mai apar este foarte important să fie sesizate şi autorităţile locale. Împreună cu autorităţile centrale, vor găsi urgent soluţii pentru aceste chestiuni", a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a precizat că testarea în masă a profesorilor nu este recomandată de OMS.

"La nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu există un consens pentru testarea în masă a profesorilor. Iar acolo unde s-au făcut testări, s-au făcut. Şi asta este şi recomandarea OMS, acolo unde sunt focare, este foarte utilă testarea tuturor cadrelor didactice, poate şi a elevilor dintr-o şcoală. Au existat şi câteva testări cu un număr mare de persoane, dar care s-au făcut pentru a verifica câţi oameni au avut această boală. Deci, testarea în masă a profesorilor nu este recomandată şi nu s-a făcut nicăieri", a mai spus Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri