Iohannis: Începutul anului școlar a fost un succes

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că începutul noului an şcolar, în condiţii de pandemie, "a fost un succes".

"Eu consider că a fost un succes în aceste condiţii extrem de dificile de pandemie, în condiţiile în care, din păcate, nu toate şcolile au problemele rezolvate. Totuşi, dacă ţinem cont de întreg ansamblul, de zecile de mii de situaţii care s-au rezolvat, atunci putem să spunem că începutul acestui an şcolar a fost unul bun, cu toate că suntem în plină pandemie", a afirmat şeful statului, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.

Citiți și Coronavirus | Update: Ce școli din România se închid din cauza infecțiilor cu coronavirus

El a vorbit de necesitatea ca autorităţile locale să fie sesizate atunci când nu există condiţii potrivite pentru educaţie.

"Din păcate, nu toate autorităţile s-au implicat sută la sută pentru rezolvarea acestor probleme. Acolo unde ele mai apar este foarte important să fie sesizate şi autorităţile locale. Împreună cu autorităţile centrale, vor găsi urgent soluţii pentru aceste chestiuni", a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a precizat că testarea în masă a profesorilor nu este recomandată de OMS.

"La nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu există un consens pentru testarea în masă a profesorilor. Iar acolo unde s-au făcut testări, s-au făcut. Şi asta este şi recomandarea OMS, acolo unde sunt focare, este foarte utilă testarea tuturor cadrelor didactice, poate şi a elevilor dintr-o şcoală. Au existat şi câteva testări cu un număr mare de persoane, dar care s-au făcut pentru a verifica câţi oameni au avut această boală. Deci, testarea în masă a profesorilor nu este recomandată şi nu s-a făcut nicăieri", a mai spus Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri