Elevii de la trei școli din Sectorul 4 din Capitală au fost confirmați cu coronavirus. Ce măsuri au luat autoritățile

Primăria Sectorului 4 a dispus, luni dimineaţă, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs de la 3 unităţi de învăţământ - Colegiul Naţional "Dinu Lipatti", Colegiul Romano-Catolic ''Sfântul Iosif'' şi Şcoala Gimnazială nr. 79 -, după ce patru elevi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Totodată, autoritatea locală anunţă că va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune.

În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online, potrivit Agerpres.

Elevii confirmaţi cu SARS-CoV-2 sunt: unul în clasa a XI-a C la Colegiul Naţional "Dinu Lipatti", doi (clasa a V-a şi clasa a XI-a) la Colegiul Romano-Catolic ''Sfântul Iosif'' şi unul în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 79.

Măsurile au fost dispuse în baza Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, potrivit căruia "la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile", precizează sursa citată.

Citeste si:
O clinică din Timiș devine secție externă a Spitalului Victor Babeș
Clinica de Recuperare...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri