Zece școli din Constanța își modifică ”SCENARIUL” de funcționare

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), convocat în sistem în sistem electronic, a decis modificarea scenariului de funcţionare în 10 unităţi de învăţământ din judeţ, în contextul confirmării a noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor din comunităţile respective, informează Prefectura Constanţa, potrivit Agerpres.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a V-a de la Şcoala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul - Constanţa, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a II-a din Şcoala Gimnazială nr. 12 B.P. Haşdeu - Constanţa, măsuri luate în urma confirmării a câte unui caz de COVID-19 la elevii din fiecare unitate de învăţământ, şi va fi valabilă până pe data de 2 octombrie a.c.

De asemenea, s-a decis trecerea din scenariul 1 în scenariul 3 pentru Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit Colibri, din Constanţa (grupa mică), după confirmarea unui caz de COVID-19 la un cadru didactic, măsură valabilă până pe data de 2 octombrie a.c.

'Totodată, alte şapte unităţi de învăţământ din judeţ (Şcoala Gimnazială Adrian Ghencea, din Săcele, Grădiniţa cu Program Normal Mereni, Grădiniţa cu Program Normal Osmancea, Grădiniţa cu Program Normal Ciobăniţa, Şcoala Gimnazială Gheorghe Lazăr - Corbu, Şcoala Gimnazială Vasile Alecsandri, din Corbu şi Şcoala Primară Vadu) au trecut, începând de pe 21 septembrie, din scenariul 2 în scenariul 1, pentru asigurarea condiţiilor de învăţare "faţă în faţă", la o rată a incidenţei cumulate de 0, în ultimele două săptămâni", informează Prefectura Constanţa.

Modificările scenariilor de funcţionare în unităţile de învăţământ au fost avizate, în prealabil, atât de Inspectoratul Şcolar Judeţean cât şi de Direcţia de Sănătate Publică.

Citeste si:
Un fost deținut infectat cu HIV a mușcat un polițist
Un fost deținut infectat cu...

Recent, în alte patru cazuri a fost nevoie să se treacă în scenariul 3 de funcţionare: Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit Colibri - Constanţa (grupa mare), Liceul Teoretic Ovidius - Constanţa, Şcoala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul, din Constanţa (trei clase a III-a) şi Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa (doMiuă clase a II-a).

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri