Cum funcționează DinoSky, prima aplicație educativă care dispune de conținut audiovizual în limba română, pentru preșcolari

Trăim vremuri fără precedent și provocarea este cu atât mai mare cu cât într-un timp foarte scurt, educatorii au trebuit să fie pregătiți cu o metodă cu totul nouă de predare pentru copii, orientată în zona digitală. Mai mult decât atât, efortul considerabil al acestora, a trebuit dublat de implicarea părinților, care nu întotdeauna au timpul și cunoștințele necesare pentru a o face.

O echipa de români a dezvoltat DinoSky, prima aplicație educativă cu conținut audiovizual în limba română disponibilă atât pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS cât și Android, prin care copiii cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani pot exersa acasă cunoștințele deprinse la grădiniță.

Cum funcționează aplicația

Aplicația DinoSky este structurată într-o serie de întrebări potrivite pentru vârsta copiilor, menite să îi conducă într-o călătorie de cunoaștere a culorilor, figurilor geometrice, animalelor, spațiului înconjurător, secvențelor logice, comportamentelor bune, stimularea memoriei. Astfel, copiii utilizează tehnologia într-un mod atât eficient, cât și distractiv pentru a dobândi cunoștințe și aptitudini adecvate vârstei. Părinții vor primi pe email rapoarte de activitate, astfel încât să știe pe ce tip de cunoștințe să insiste în procesul de învățare.

Cele 3 pachete disponibile în aplicație sunt special create pentru diferite categorii de vârstă: 2-3 ani, 4-5 ani și 6-7 ani, cu informații adaptate nevoilor specifice vârstei. Mai mult decât atât, conținutul aplicației este disponibil în două limbi, română și engleză, copiii putând asocia mult mai ușor cuvintele auzite cu imaginile din aplicație.

Citeste si:
Aplicația care vrea să ajute românii de pretutindeni: cum funcționează
Aplicația care vrea să ajute...

Copiii vor parcurge întrebări cu diverse niveluri de dificultate, astfel încât să învețe să gândească, să ia decizii, să investigheze, le vor fi prezentate activități și locuri reale pe care nu le pot experimenta întotdeauna în realitate.

„Ne-am dorit că această aplicație să rămână în sfera educațională, conștienți fiind de riscurile pe care tehnologiile digitale le pot avea pentru copiii preșcolari, dar în același timp luând în considerare factorul de atracție și motivație pe care telefoanele îl au asupra micuților. Iată cum telefonul poate deveni suport în procesul de învățare, și nu o amenințare în dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Prețul aplicației este unul extrem de accesibil, echivalentul unei singure cafele, mult mai ieftin decât o carte care în general acoperă o singură categorie de vârstă.

-Echipa de dezvoltatori de la DinoSky-

Campania valabilă pana în 31 decembrie 2020, le aduce parintilor un pret de doar 9.99 lei, fara abonament lunar, pentru toate cele 3 categorii de varsta si ambele versiuni ale aplicatiei, romana si engleza.

Citeste si:
Accesul părinților în grădinițe va fi interzis. Preșcolarii nu vor...
Accesul părinților în...

Sursa foto: pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri