În urma apelului urgent făcut de Școala Dimitrie Brândză din Viișoara, Botoșani, unde niciun elev nu avea acces la școala online, în lipsa unei tablete cu acces la internet, Organizația Salvați Copiii a activat mecanismul de urgență pentru sprijinirea școlilor în contextul pandemic.

Astfel, 153 de tablete, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, se distribuie elevilor azi, iar școala va fi dotată cu o tablă Smart, în valoare totală de 118.000 lei.

Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” din Viișoara este situată în extremitatea nord-estică a ţării și a judeţului Botoșani, într-o zonă dezavantajată economic. Copiii din această comună fac naveta de la o distanță de 3-5 km pentru a ajunge la școală, iar o parte dintre acești elevi au părinții plecați în străinătate.

„Școala noastră este într-o zonă defavorizată și niciun copil nu deține un dispozitiv de învățare online. Dacă, mâine, școala noastră ar intra în scenariul roșu, nu am putea organiza învățămânul online, copiii devenind victime nevinovate ale unei situații pe care nimeni nu a prevăzut-o. Faptul că Salvați Copiii se implică în susținerea școlii noastre este foarte important pentru copiii acestei comunități și va face diferența între participare și neparticipare școlară, nu speram că cineva ne va răspunde, așa că vă mulțumim”, spune Anca Bejinariu, Directorul școlii.

Școala Dimitrie Braâdză din Viișoara își desfășoară activitatea în două cladiri. În prezent, măștile de protecție și detergenții pe care școala i-a primit de la Primărie mai ajung doar pentru două luni.

Neparticiparea școlară are efecte pe termen lung și la fel de periculoase ca pandemia, de aceea, am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, pentru a nu rămâne în afara procesului de educație, precum și sprijinirea școlilor și a cadrelor didactice, astfel încât incluziunea educațională să fie reală”, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Ce este fondul de urgență creat de organizație

Acest fond de urgență este realizat cu ajutorul autorităților și al companiilor. Cei care vor să își ofere sprijinul pot dona online aici, iar companiile pot completa contractul de sponsorizare și trimite prin email, la adresa secretariat@salvaticopiii.ro.

Potrivit datelor comunicate oficial de Ministerul Educației la debutul anului școlar, 4.915 școli funcționează în scenariul galben, în care copiii participă, prin rotație, la ore atât cu prezență fizică, cât și online, și 394 care funcționează în scenariul roșu, cu participare exclusiv online. Datele sunt în dinamică, iar evoluția epidemiologică poate schimba modelul de participare școlară.

Pentru ca situațiile de excluziune și discriminare în care au fost puși copiii vulnerabili în timpul stării de urgență să nu se repete odată cu începerea noului an școlar, Organizația Salvați Copiii România accelerează programul de dotare a acestora cu tablete conectate la internet și, ca urmare a solicitărilor primite, adaugă o componentă de dotare a școlilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri