Marea Britanie a fost mereu un pol de atracție din punct de vedere al învățământului universitar, cu atât mai mult cu cât Regatul Unit găzduiește, după SUA, cele mai bune universități din întreaga lume.

Înainte de toate, însă, mertită să lămurim asupra unui aspect esențial și anume faptul că interesul pentru studiile universitare din Marea Britanie rămâne încă ridicat, chiar și în ciuda acordului de ieșirea a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

În acest nou context, introducerea taxelor internaționale pentru studenții europeni rămâne în continuare certă, la fel și introducerea vizelor și aplicarea pentru noul statut de imigrare (EU Settlement Scheme).

Top 20 universități din Marea Britanie

Marea Britanie se remarcă prin excelența mai multor universități, care se regăsesc în prestigiosul Top Academic Ranking of World Universities (ARWU), lansat de ShanghaiRanking Consultancy. După Univeristy of Harvard și University of Stanford, locul trei în cele mai prestigioase univeristăți din lume este ocupat de University of Cambridge.

Redăm mai jos lista celor mai bune universități din Marea Britanie, în care poți studia:

  1. University of Cambridge
  2. University of Oxford
  3. University College London
  4. Imperial College London
  5. The University of Manchester
  6. The University of Edinburgh
  7. King's College London
  8. University of Bristol
  9. The University of Sheffield
  10. University of Birmingham
  11. University of Leeds
  12. University of Liverpool
  13. University of Nottingham
  14. University of Southampton
  15. University of Warwick
  16. Cardiff University
  17. London School of Economics and Political Science
  18. The University of Glasgow
  19. University of Exeter
  20. University of Sussex

Citește și: Unde mai vor tinerii absolvenți să meargă la studii în străinătate

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri