Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu influențează decizia absolvenților români de a alege această țară ca destinație de studiu. Interesul pentru studiile în Marea Britanie rămâne ridicat, mai ales în condițiile în care anul acesta se mai poate aplica pentru împrumuturile privind taxele de școlarizare, spun reprezentanții de la IntegralEdu, unul din cei mai importanți consilieri educaționali din România privind studiile în străinătate.

Accesul către universitățile de top este oarecum ușurat din acest punct de vedere. În cadrul programelor oferite de licee, elevii sunt ca mai departe să reușească să intre la universitățile de top din Marea Britanie, la Cambridge și la Oxford.

În momentul de față nu observăm o scădere asupra interesului pentru această destinație pentru că este o diversitate mare în materie de cursuri. Este în continuare o destinație populară. În momentul de față așteptam noi informații de la reprezentanții britanici referitor la taxele pentru români.

- Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu-

Pentru universitățile de top din Marea Britanie, cum sunt University of Oxford și University of Cambridge, termenele limită pentru depunerea dosarelor de admintere pentru absolvenții de liceu sunt lunile octombrie și respectiv ianuarie.

Bursele în Marea Britanie pot crește în perioada următoare

Marea Britanie a ieșit oficial din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, cu o perioadă de tranziție care se derulează până la finalul acestui an. În acest nou context, introducerea taxelor internaționale pentru studenții europeni rămâne în continuare certă, la fel și introducerea vizelor și aplicarea pentru noul statut de imigrare (EU Settlement Scheme). Reprezentanții de la IntegralEdu spun că există și aspecte pozitive ale acestui aspect.

„Dacă până acum bursele oferite de către instituțiile din UK nu reprezentau un procent mare din taxele de scolarizare, în momentul de față ne așteptăm ca includerea studenților români în lista studenților internaționali să ne ofere oportunitatea accesarii unui fond de burse mult mai substanțial.

Din informațiile primite de la partenerii noștri din UK, universitățile britanice lucrează acum asupra bugetelor alocate burselor studenților europeni, care vor putea contribui la accesarea mai facilă, diminuarea noilor taxe internaționale”, mai explică Ana Maria Papp, în contextul anunțării unei noi ediții a Târgului Educational International World Education Fair care va avea loc în perioada 25-28 septembrie, în București, Iași și Timișoara.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri